Touristik Label - 610MN04: Sălciua de Jos - Peștera Poarta Zmeilor - Izvoarele

Legătura Sălciua de Jos - localitatea Izvoarele, pe la Poarta Zmeilor
Traseul 4 Cruce Roșie este traseul de legătură între localitatea Sălciua de Jos și localitatea Izvoarele, vizitând Abruptul Bedeleului și rezervația Poarta Zmeilor, unele din cele mai frumoase obiective turistice din Apuseni. Priveliști spre satul Sălciua și Izvoarele, Cascada Șipote, abruptul Bedeleului cu panorama fermecătoare spre Valea Arieșului (balcon belvedere), peștera și arcada Poarta Zmeilor, Cheile Plaiului ș.a.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
14,20km
Durată
5:00-6:00h
Urcare
1140m
Coborâre
1020m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Plecăm din localitatea Sălciua, trecem Valea Morilor pe o punte și urmărim un drum însoţit de panouri ce aparţin potecii tematice "Pietrele Vorbitoare", care ocolește muntele pe un traseu oarecum paralel cu Arieșul. După ce trecem prin frumoase poieni și pâlcuri de pădure, ajungem în poiana Șipot...

Please login in order to view more
Etape

Sălciua de Jos - Poiana Șipote - Peștera Poarta Zmeilor - Platoul Bedeleu - Cheile Plaiului - Izvoarele

Descriere

Traseul 4 CR face legătura între Valea Arieșului (satul Sălciua) și rezervația naturală Poarta Zmeilor, cu o arcadă fotogenică și o peșteră joasă apreciată de turiști. Este un traseu solicitant, cu peste 1700 m...

Please login in order to view more

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sălciua de Jos - Peștera Poarta Zmeilor - Izvoarele în Alba, Trascău este un traseu de drumeţie mediu.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului mihai_omega

Pe sensul de mers Sălciua-Izvoarele, la ieșirea din pădure, după lanul de urzici, dăm de o fermă de bivoli împrejmuită cu gard. Trackul înregistrat aici pe Munții Noștri duce prin mijlocul fermei, dar acum nu se mai poate urma. Pentru circuitul Bedeleului trebuie mers de-a lungul gardului spre dreapta, până unde se întâlnește un stâlp de marcaj nou, împreună cu marcajele BR și BA.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Sárosi Béla

De unde se poate descărca tackul  (coordinatele GPX) a traseului? 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Bugghy1978

Și mie mi-ar fi util să aflu acest lucru. Se pare că track-urile GPX au dispărut de pe site. Sperăm să fie doar temporar. Erau tare utile.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră