Touristik Label - 1014MN14: Băile Herculane (DN 67D) în dreptul crucii Ghizelei - Cheile Ţăsnei

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
8,47km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
879m
Coborâre
430m
Vârf
1013m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din amonte de Staţiunea Băile Herculane, mai sus de Stânca Ghizelei, aflată la km 4,1 al DN67D spre Baia de Aramă, la o parcare, în dreptul Crucii Ghizelei. Trecem podeţul din beton, şi găsim un indicator care marchează punctul de pornire. La puţin timp după plecare ne despărţim de traseul marcat cu punct roșu, traseul nostru luând-o la stânga. De aici urcăm susţinut prin pădure, ajungând la un moment dat pe o brână paralelă cu valea Cernei, ce urcă pe versant. Aici se deschide o panoramă frumoasă de unde putem admira lacul de acumulare Prisaca. Trecând de această porţiune, ajungem într-un loc unde traseul triunghi albastru se întâlnește cu traseul punct albastru. Continuând pe traseul triunghi albastru coborâm puţin și apoi urcăm pe o mică culme împădurită. De aici mergem puţin pe curbă de nivel iar apoi începem urcușul pe firul văii. La un moment date valea se lărgește, și după ce trecem de Poiana Fântâna Moşului ajungem în drumul de culme a Munţilor Mehedinţi marcat cu bandă roșie. Pentru o scurtă porţiune continuăm pe acest drum. La un moment dat traseul nostru intră în pădure și după puţin timp ajungem în Poiana Balta Cerbului. Alternativ, putem continua pe drumul forestier, care ne va duce în același loc, după ce face un ocol. Din Poiana Balta Cerbului traseul continuă prin pădure iar apoi printr-o zonă cu vegetaţie specifică zonelor alpine, ajungând într-o poiană cu stână, deasupra Cheilor Ţăsnei. În partea finală a acestui traseu, datorită marcajului sporadic și a vegetaţiei constituite în principal din arbuști, pot apărea probleme de orientare.

Etape

Băile Herculane (DN 67D) în dreptul crucii Ghizelei - Confluenţa cu Ogaşul lui Roşeţ - Poiana Fântâna Moşului - Creasta Munţilor Mehedinţi - Poiana Balta Cerbului - Cheile Ţăsnei

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Băile Herculane (DN 67D) în dreptul crucii Ghizelei - Cheile Ţăsnei în Mehedinţi, Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment