Touristik Label - 405MN37: Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil

Traseul din Brașov spre Poiana lui Stechil, pe la Crucea Dreptății
Traseul nr. 37 Cruce Albastră este traseul de legătură între Brașov și Poiana lui Stechil, situată pe prelungirea nordica a culmii Postăvarului, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, pornind din strada Curcanilor (cartierul Schei, Brașov), trecând pe sub stânca din calcare "Piciorul Boului", întâlnind Fântânița de la Crucea Dreptății și urcând pe firul apei pe o culme secundară în Poiana Ograda, la 15 minute de Poiana Stechil (1027 m altitudine). Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, într-o urcare lină de 360 de m diferență de nivel.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
2,30km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
360m
Coborâre
0m
Vârf
1035m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din strada Curcanilor, urcă 90 de metri până la capela lui Țepeș și la stâlpul indicator cotește la dreapta pe la marginea pădurii. Pe poteca definită trecem după 390 de metri de un vâlcel stâncos, după 230 de metri trecem apa unui pârâu și pe dreapta întâlnim Fântânița de la Crucea Dreptății construită în 1919 de Ioan Peligrad și soția sa Elena. Continuăm urcarea pe firul apei și după 1,6 kilometri ajungem în poiana lui Stechil (intersecție cu traseul 36).

Etape

Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil

Descriere

Traseul nr. 37 CA este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, traseu care facilitează urcarea pe Drumul Albastru (spre culmea Crucuru) ce conduce la Cabana Postăvaru. Poteca urcă lin 360 m diferență de nivel și ajunge în Poiana Stechil, la aprox. 1000 m altitudine (intersecția cu traseu 36 care ne va conduce pe culmea Crucuru, prelungirea nordica a culmii Postăvarului.

Marcajul pornește din strada Curcanilor (cartierul Schei, Brașov) până la capela lui Țepeș și la stâlpul indicator cotește la dreapta pe la marginea pădurii, trece de un vâlcel stâncos, pe sub stânca din calcare "Piciorul Boului", pe versantul stâncos din dreapta Văii Popii. Curând vom trece apa unui pârâu și pe dreapta vom întâlni Fântânița de la Crucea Dreptății construită în 1919 de Ioan Peligrad și soția sa Elena.

Continuând urcarea pe firul apei pe o culme secundară, vom ajunge în Poiana Ograda, de unde ne mai despart 15 minute de Poiana Stechil (intersecție cu traseul 36). De aici ne putem continua itinerarul, urmând Drumul Albastru, care ne scoate pe culmea Crucuru, prelungirea nordica a culmii Postăvarului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil in Braşov, Braşov Ciclist is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment