Touristik Label - 405MN37: Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Brașov - Poiana lui Stechil, pe la Crucea Dreptății
Traseul nr. 37 Cruce Albastră este traseul de legătură între Brașov și Poiana lui Stechil, situată pe o culme secundară a Postăvarului, în drumul spre muchia Crucuru. Traseul urcă din cartierul Schei, Brașov, pe sub stânca din calcare "Piciorul Boului" și pe la Fântânița de la Crucea Dreptății.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,30km
Durată
1:15-1:45h
Urcare
370m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din strada Curcanilor, urcă 90 de metri până la capela lui Țepeș și la stâlpul indicator cotește la dreapta pe la marginea pădurii. Pe poteca definită trecem după 390 de metri de un vâlcel stâncos, după 230 de metri trecem apa unui pârâu și pe dreapta întâlnim Fântânița de la Crucea Dreptății construită în 1919 de Ioan Peligrad și soția sa Elena. Continuăm urcarea pe firul apei și după 1,6 kilometri ajungem în poiana lui Stechil (intersecție cu traseul 36).  

 

Etape

Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil

Descriere

Traseul nr. 37 CA face legătura între cartierul Schei (Brașov) și Poiana lui Stechil, trecând pe sub zona stâncoasă "Piciorul Boului". Este un traseu relativ ușor, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, cu cca. 350 m diferențe de nivel și facilitează urcarea pe Drumul Albastru (spre culmea Crucuru) ce conduce la Cabana Postăvaru. 

Marcajul pornește din strada Curcanilor (cartierul Schei, Brașov) urcă la capela lui Țepeș și la stâlpul indicator, apoi cotește la dreapta pe la marginea pădurii, trece de un vâlcel stâncos, pe sub stânca din calcare "Piciorul Boului", pe versantul stâncos din dreapta Văii Popii. După ce trecem apa unui pârâu, pe dreapta întâlnim Fântânița de la Crucea Dreptății construită în 1919 de Ioan Peligrad și soția sa Elena.

Continuăm urcarea pe firul apei pe o culme secundară, ajungem în Poiana Ograda, de unde ne mai despart 15 minute de Poiana Stechil (intersecție cu traseul 36). De aici ne putem continua itinerarul, urmând Drumul Albastru, care ne scoate pe culmea Crucuru, piciorul nordic al culmii Postăvarului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Crucea Dreptăţii - Poiana lui Stechil in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră