Touristik Label - 305MN30: Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Braşov (Noua Dârste) - Dâmbul Morii, pe Valea Larga Mare
Traseul nr. 30 Bandă Roșie este traseul de legătură între Brașov (cartierul Noua) și DN1 zona Dâmbul Morii, în apropiere de hotel, urcând pe deasupra grădinii zoologice, apoi coborând din culme pe firul văii Larga Mare. Traseul este unul lesne de parcurs, cu doar 200 de m diferențe de nivel și cu perspective frumoase asupra Brașovului și Pietrei Mari.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,59km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
120m
Coborâre
70m
Vârf
769m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De pe strada Stejarului (cartier Dârste, Brașov) cotim la stânga pe strada Garoafelor și urcăm până la limita pădurii. Facem stânga pe deasupra grădinii zoologice și după 70 de metri ieșim din drumul forestier la dreapta pe marcajele turistice. Urcăm 540 de metri (pantă 16,9%) până la întâlnirea cu traseul 49. Aici sunt două bănci de lemn pentru odihnă. De aici începem să coborâm 650m pe drumul de exploatare, ocolim o groapă mare de nisip și ajungem la firul văii Larga Mare. Traversăm firul pe partea stângă, urcăm în drumul de exploatare și coborâm pe acesta spre sud-est un kilometru până la bariera de cale ferată și DN1. De aici la dreapta după 300 de metri este intrarea la hotelul Dâmbul Morii.

Etape

Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii

Descriere

 

Traseul nr. 30 BR face legătura între cartierul Noua Dârste, Brașov și DN1 (aproape de Dâmbul Morii), traversând culmea secundară dintre ele. Este un traseu relativ ușor, într-o drumeție de cca. 2h, cu aprox. 200 de m diferențe de nivel. 

Pornim din Brașov (cartierul Noua Dârste), cotim la stânga pe strada Garoafelor și urcăm până la limita pădurii, unde trecem pe deasupra grădinii zoologice, pe un drum forestier. Urmând marcajele turistice, urcăm aprox. 500 de m (pantă 16,9%) până la întâlnirea cu traseul 49 BA (sectorul Crucurul Mic - Dârste) unde găsim două bănci de lemn pentru odihnă. În continuare, poteca străbate o înșeuare situată la 770 m alt - din care zărim parţial Piatra Mare (spre SE) şi Braşovul (spre N, Dealul Melcilor, cartierul Astra şi, mai departe, comuna Sânpetru).

Coborâm pe un drum de exploatare, traversăm firul văii Larga Mare și ajungem la un alt drum de exploatare care ne coboară spre SE, 1 km, până la bariera de cale ferată și DN1. La 300 de m de aici se află intrarea la hotelul Dâmbul Morii.

Observații

marcaje rare pe valea Larga Mare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră