Touristik Label - 305MN30: Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii

Traseul nr. 30 Bandă Roșie este traseul de legătură între Brașov (cartierul Noua) și DN1 zona Dâmbul Morii, în apropiere de hotel, într-o drumeție de 2 h, trecând pe deasupra grădinii zoologice, intersectând traseul ce duce la Crucurul Mic și urmând apoi firul văii Larga Mare în coborâre până la bariera de cale ferată și DN1. Traseul este unul lesne de parcurs, cu doar 200 de m diferențe de nivel și cu perspective frumoase asupra Brașovului și Pietrei Mari. Observație: Trebuie consemnat totuși că marcajele sunt destul de rare pe valea Larga Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
2,59km
Durată
~2:00h
Urcare
130m
Coborâre
90m
Vârf
769m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De pe strada Stejarului (cartier Dârste, Brașov) cotim la stânga pe strada Garoafelor și urcăm până la limita pădurii. Facem stânga pe deasupra grădinii zoologice și după 70 de metri ieșim din drumul forestier la dreapta pe marcajele turistice. Urcăm 540 de metri (pantă 16,9%) până la întâlnirea cu traseul 49. Aici sunt două bănci de lemn pentru odihnă. De aici începem să coborâm 650m pe drumul de exploatare, ocolim o groapă mare de nisip și ajungem la firul văii Larga Mare. Traversăm firul pe partea stângă, urcăm în drumul de exploatare și coborâm pe acesta spre sud-est un kilometru până la bariera de cale ferată și DN1. De aici la dreapta după 300 de metri este intrarea la hotelul Dâmbul Morii.

Etape

Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii

Descriere

Traseul nr. 30 BR este un traseu de dificultate ușoară / medie,  într-o drumeție de 2h, pornind din cartierul Noua Dârste, Brașov, urcând pe deasupra grădinii zoologice, la început mai domol apoi, mai pronunțat (în apropiere de culme), coborând din culme urmând firul văii Larga Mare până la bariera de cale ferată și DN1.

Pornind din Brașov (cartierul Noua), vom coti la stânga pe strada Garoafelor și vom urca până la limita pădurii, unde vom trece pe deasupra grădinii zoologice, pe un drum forestier. Urmând marcajele turistice, vom urca 540 de metri (pantă 16,9%) până la întâlnirea cu traseul 49 Bandă Albastră (Crucurul Mic - Dârste) unde vom întâlni două bănci de lemn pentru odihnă. În continuare, poteca va străbate o înșeuare situată la 770 m altitudine - din care zărim parţial Piatra Mare (spre sud-est) şi Braşovul (spre nord, Dealul Melcilor, cartierul Astra şi, mai departe, comuna Sânpetru).

Pe un drum de exploatare, vom ajunge curând la firul văii Larga Mare, traversându-l pe stânga, apoi vom urca în drumul de exploatare care ne coboară spre sud-est un kilometru până la bariera de cale ferată și DN1.La 300 de metri de aici, vom găsi intrarea la hotelul Dâmbul Morii.

Observații

marcaje rare pe valea Larga Mare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov (Noua) - Valea Larga Mare - Dâmbul Morii in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment