Touristik Label - 1105MN31: Braşov - Piscul Lung - Culmea Crucuru

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Braşov - Culmea Crucuru, pe Piscul Lung
Traseul nr. 31 Triunghi Galben este traseul de legătură între Brașov (cartierul Noua Dârste) și culmea Crucuru (1340 m), într-o drumeție de 4.5 - 5 h, pornind din apropierea grădinii zoologice, urcând pe Piscul Lung pentru 1,9 kilometri și ajungând la un pinten stâncos de unde avem o panoramă frumoasă asupra Tâmpei, și în cele din urmă pe culmea Crucuru, la aglomerarea de stânci numită La Amvon.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,94km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
700m
Coborâre
20m
Vârf
1333m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din apropierea grădinii zoologice mergem pe strada Plopilor și începem urcare pe Piscul Lung pentru 1,9 kilometri. În 440 de metri trecem de o zonă cu copaci căzuți și ajungem la intersecția cu traseul 49 (1035m). De aici cotim dreapta având itinerariu comun cu traseul 49. Urcăm 670 de metri (pantă 22%) pe culmea împădurită până la intersecția cu traseul 32. Continuăm pe cele trei trasee (31, 32, 49) în urcare continuă pe culme. După 1,2 kilometri avem în dreapta un pinten stâncos de unde se vede o panoramă frumoasă asupra Tâmpei și a muchiei pe care urcă traseul 36 spre culmea Crucuru. După 200 de metri pe potecă ajungem la aglomerarea de stânci numită LA Amvon. Urmăm poteca și după 550 de metri ajungem la intersecția traseelor 36 și 49.

Etape

Braşov (Noua) - Piscul Lung - Culmea Crucuru

Descriere

Traseul nr. 31 TG face legătura între cartierul Noua Dârste, Brașov și culmea Crucuru (cu stâncile La Amvon), la intersecția cu traseele ce urcă peste Tâmpa. Este un traseu destul de solicitant, într-o drumeție de 4 - 5 h, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox. 800 de m.  Iarna, zăpezile mari pot pune probleme pe ultimul sector. 

Pornim din apropierea grădinii zoologice, urcăm uşor, apoi puternic, pe o culme îngustă străbătută de o potecă veche, apoi ținem stânga (S) pe culmea Piscu Lung. Urcuşul devine tot mai puternic, poteca şerpuieşte în serpentine scurte, trece prin stânga unei stânci din conglomerate şi ajunge pe Crucuru Mic (1 040 m) într-un luminiş, la intersecția cu traseul 49 BA (sectorul Crucurul Mic - Dârste) care urcă din cartierul Dârste peste dealul Pleşa. 

Însoțiți de marcajul BA, urcăm apoi pe culmea împădurită până la intersecția cu traseul 32 CG (ce urcă din Brașov pe Dealul Kermen). Avem o urcare continuă pe culme, pentru aprox 1,2 km, până la un pinten stâncos de unde se vede o panoramă frumoasă asupra Tâmpei și a muchiei Gorița, pe care urcă traseul 36 BA.

Revenind în potecă, la scurt timp vom ajunge la aglomerarea de stânci numită La Amvon, apoi la intersecția cu  traseul 36 BA (care urcă peste Tâmpa și prin Șaua Gorița până aici). Excursia se poate continua pe culmea Crucurului până la cabana Postăvarul, urmând poteca Bandă Albastră spre stânga (traseul 49).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Piscul Lung - Culmea Crucuru în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră