Touristik Label - 1105MN31: Braşov - Piscul Lung - Culmea Crucuru

Traseul nr. 31 Triunghi Galben este traseul de legătură între Brașov (cartierul Noua) și culmea Crucuru (1340m), într-o drumeție de 4.5 - 5 h, pornind din apropierea grădinii zoologice, urcând pe Piscul Lung pentru 1,9 kilometri și ajungând la un pinten stâncos de unde avem o panoramă frumoasă asupra Tâmpei, și în cele din urmă pe culmea Crucuru, la aglomerarea de stânci numită La Amvon.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
4,94km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
720m
Coborâre
60m
Vârf
1333m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din apropierea grădinii zoologice mergem pe strada Plopilor și începem urcare pe Piscul Lung pentru 1,9 kilometri. În 440 de metri trecem de o zonă cu copaci căzuți și ajungem la intersecția cu traseul 49 (1035m). De aici cotim dreapta având itinerariu comun cu traseul 49. Urcăm 670 de metri (pantă 22%) pe culmea împădurită până la intersecția cu traseul 32. Continuăm pe cele trei trasee (31, 32, 49) în urcare continuă pe culme. După 1,2 kilometri avem în dreapta un pinten stâncos de unde se vede o panoramă frumoasă asupra Tâmpei și a muchiei pe care urcă traseul 36 spre culmea Crucuru. După 200 de metri pe potecă ajungem la aglomerarea de stânci numită LA Amvon. Urmăm poteca și după 550 de metri ajungem la intersecția traseelor 36 și 49.

Etape

Braşov (Noua) - Piscul Lung - Culmea Crucuru

Descriere

Traseul nr. 31 TG este un traseu de dificultate medie,  într-o drumeție de 4.5 - 5 h, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox. 800 de m, pornind din cartierul Noua Dârste, Brașov, din apropierea grădinii zoologice, urmând linia Piscului Lung până pe culmea Crucuru,  la aglomerarea de stânci numită La Amvon.

Marcajul pornește din apropierea grădinii zoologice, urcă uşor, apoi imediat moderat şi puternic pe o culme îngustă străbătută de o potecă veche, intrând la stânga (sud) pe culmea Piscu Lung. Urcuşul devine tot mai puternic, poteca şerpuieşte în serpentine scurte, trece prin stânga unei stânci din conglomerate şi ajunge pe Crucuru Mic (1 040 m) într-un luminiş, la intersecția cu traseul 49 Bandă Albastră care urcă din cartierul Dârste pe dealul Pleşa.

Însoțiți de marcajul BA, vom urca 670 de metri (pantă 22%) pe culmea împădurită până la intersecția cu traseul 32 CG (ce urcă din Brașov pe Dealul Kermen). Vom continua pe cele trei trasee (31 TG, 32 CG, 49 BA) în urcare continuă pe culme, pentru aprox 1,2 kilometri până la un pinten stâncos de unde se vede o panoramă frumoasă asupra Tâmpei și a muchiei (Gorița) pe care urcă traseul 36 BA spre culmea Crucuru.

Revenind în potecă, la scurt timp vom ajunge la aglomerarea de stânci numită La Amvon, apoi la intersecția cu traseul 36 Bandă Albastră (care urcă pe Tâmpa și Șaua Gorița până aici). Excursia se poate continua pe culmea Crucurului până la cabana Postăvarul, urmând poteca Bandă Albastră spre stânga (traseul 49).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov - Piscul Lung - Culmea Crucuru în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment