Touristik Label - 1105MN42: Braşov - Stejerişul Mare - Poiana Mică

Traseul nr. 42 Triunghi Galben este traseul de legătură între Brașov și Poiana Mică (Poiana Brașov), pe poteca ce însoțește drumul național, pe deasupra acestuia (în majoritate), oferind perspective frumoase asupra sectorului de pădure, fiind preferat și de practicanții de cicloturism. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o urcare de 550 de m diferență de nivel, pe parcursul a 5 - 6 h de drumeție.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
9,47km
Durată
4:00-6:00h
Urcare
540m
Coborâre
175m
Vârf
997m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Livada Poștei urcăm 660 de metri pe strada Crișan, cotim la stânga pe strada Cloșca, continuăm pentru 470 de metri, trecem de Capela Junii Braşovecheni și ajungem la un panou explicativ cu rezervația Stejerișul Mare. Cotim la stânga și urcăm printre case 200 de metri până la stația de apă. După stația de apă cotim la stânga și urcăm 450 de metri prin spatele gardurilor înalte. Continuăm trei kilometri în urcare ușoară până la al doilea panou explicativ aflat lângă Stejerișul Mare. După 265 de metri intrăm foarte puțin pe DJ 1E, ieșim repede din șosea la dreapta și continuăm urcușul pentru 740 de metri până în Poiana Corbului (930m). Mergem 160 de metri pe curbă de nivel și intersectăm traseul 41. După 800 de metri trecem pe sub vârful Piatra Corbului și după 970 de metri pe curbă de nivel ajungem în DJ 1E pe care îl traversăm la stânga. Continuăm prin pădurea de foioase pentru 700 de metri, într-o poiană aproape de șosea găsim un panou al Regiei Locale a Pădurilor și mergem pe drumul de exploatare ce duce la ferma de cai. Pe potecă mergem pe stânga fermei de cai și în 320 de metri ajungem la capătul nordic al Poienii Mici. De aici intrăm pe asfalt și continuăm înainte 420 de metri până la hotelul Căprioara și apoi 100 de metri până la intersecția cu traseul 39.

Etape

Braşov - Stejerişul Mic - Stejerişul Mare - Poiana Mică

Descriere

Traseul nr. 42 TG  este un traseu relativ lesne de parcurs, într-o drumeție de 5 - 6 h, străbătând pădurea de foioase limitrofă drumului național DJ 1E, pe sub rezervația Botanică Stejerișul Mare și ajungând în Poiana Corbului (930m), de unde va continua pe curbă de nivel (pe sub vârful Piatra Corbului) spre DJ 1E care ne conduce în Poiana Mică.

Traseul pornește de la Livada Poștei, Brașov, urcă pe strada Crișan, apoi pe strada Cloșca, depășește Capela Junii Braşoveni și ajunge la un panou explicativ cu rezervația Stejerișul Mare. De aici se va coti la dreapta (pe lângă stația de apă, apoi la stânga, prin spatele gardurilor înalte și se va continua pentru trei kilometri în urcare ușoară până la al doilea panou explicativ aflat lângă Stejerișul Mare.

Curând se va intersecta DJ 1E, urmându-l pentru scurt timp, apoi vom ieși din șosea la dreapta și vom continua urcușul până în Poiana Corbului (930m). Sectorul de pădure e fermecător, iar primăvara peisajul floristic completează spectacolul. Continuând pe curbă de nivel, vom intersecta traseul 41, apoi vom trece pe sub vârful Piatra Corbului și vom continua până la DJ 1E pe care îl vom traversa la stânga.

În continuare, vom intra prin pădurea de foioase pentru 700 de metri, de unde vom ieși  într-o poiană aproape de șosea cu un panou al Regiei Locale a Pădurilor. De aici, un drum de exploatare ne va duce la ferma de cai, pe care o vom depăși pe stânga și vom ajunge la capătul nordic al Poienii Mici. Vom continua pe asfalt până la hotelul Căprioara și apoi 100 de metri până la intersecția cu traseul 39.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov - Stejerişul Mare - Poiana Mică in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment