Touristik Label - 1105MN42: Braşov - Stejerişul Mare - Poiana Mică

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Brașov - Poiana Brașov, pe deasupra DJ 1E
Traseul 42 Triunghi Galben este traseul de legătură între Brașov și Poiana Mică (Poiana Brașov), pe o potecă ce însoțește drumul național, pe deasupra acestuia (în majoritate), oferind perspective frumoase asupra sectorului de pădure, preferat și de practicanții de cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
9,46km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
400m
Coborâre
40m
Vârf
997m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Livada Poștei urcăm 660 de metri pe strada Crișan, cotim la stânga pe strada Cloșca, continuăm pentru 470 de metri, trecem de Capela Junii Braşovecheni și ajungem la un panou explicativ cu rezervația Stejerișul Mare. Cotim la stânga și urcăm printre case 200 de metri până la stația de apă. După stația de apă cotim la stânga și urcăm 450 de metri prin spatele gardurilor înalte. Continuăm trei kilometri în urcare ușoară până la al doilea panou explicativ aflat lângă Stejerișul Mare. După 265 de metri intrăm foarte puțin pe DJ 1E, ieșim repede din șosea la dreapta și continuăm urcușul pentru 740 de metri până în Poiana Corbului (930m). Mergem 160 de metri pe curbă de nivel și intersectăm traseul 41. După 800 de metri trecem pe sub vârful Piatra Corbului și după 970 de metri pe curbă de nivel ajungem în DJ 1E pe care îl traversăm la stânga. Continuăm prin pădurea de foioase pentru 700 de metri, într-o poiană aproape de șosea găsim un panou al Regiei Locale a Pădurilor și mergem pe drumul de exploatare ce duce la ferma de cai. Pe potecă mergem pe stânga fermei de cai și în 320 de metri ajungem la capătul nordic al Poienii Mici. De aici intrăm pe asfalt și continuăm înainte 420 de metri până la hotelul Căprioara și apoi 100 de metri până la intersecția cu traseul 39.

Etape

Braşov - Stejerişul Mic - Stejerişul Mare - Poiana Mică

Descriere

Traseul 42 TG face legătura între Brașov și Poiana Brașov pe deasupra asfaltului, cu acces la rezervația Stejerișul Mare. Este un traseu relativ lesne de parcurs, într-o drumeție de 5 - 6 h, cu aprox. 700 m diferențe de nivel. Practicabil MTB.

Traseul pornește de la Livada Poștei, Brașov, urcă pe strada Crișan, apoi pe strada Cloșca, depășește Capela Junii Braşoveni și ajunge la un panou explicativ cu rezervația Stejerișul Mare. De aici cotim dreapta (pe lângă stația de apă), apoi la stânga, prin spatele gardurilor înalte și continuăm pentru cca 3 km în urcare ușoară până la al doilea panou explicativ aflat lângă Stejerișul Mare. Puțin mai sus, ne putem bucura de perspectiva care ni se deschide asupra orașului Brașov, a Tâmpei (în prim plan), și a Țării Bârsei (traseul 41 TR)

Când intersectăm DJ 1E, îl urmăm pentru scurt timp, apoi ieșim din șosea la dreapta și continuîm urcușul până în Poiana Corbului (930 m). Sectorul de pădure e fermecător, iar primăvara peisajul floristic completează spectacolul. Continuăm pe curbă de nivel, apoi trecem pe sub vârful Piatra Corbului și ajungem la DJ 1E pe care o traversăm la stânga. 

Intrăm prin pădurea de foioase pentru scurt timp, apoi ieșim într-o poiană aproape de șosea cu un panou al Regiei Locale a Pădurilor. De aici, un drum de exploatare ne duce la ferma de cai, pe care o depășim prin stânga și ajungem la capătul N al Poienii Mici (Poiana Brașov). Continuăm pe asfalt până la hotelul Căprioara și încă 100 de m până la intersecția cu traseul 39 BR, care ne întoarce în zona Pietrele lui Solomon, pe Drumul Vechi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Stejerişul Mare - Poiana Mică in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră