Touristik Label - 105MN36: Braşov - Tâmpa - Culmea Crucuru

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Brașov - Culmea Crucuru, pe Drumul Albastru
Traseul nr. 36 Bandă Albastră este traseul de legătură între Brașov și Culmea Crucuru, denumit şi "Drumul Albastru", cu panorame frumoase spre Brașov, Valea Cetății, Postăvaru, Piatra Mare și culmile pe care le străbatem (Tâmpa și muchia Gorița).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,68km
Durată
2:30-3:15h
Urcare
680m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din aleea de promenadă din parcul "Tiberiu Brediceanu" din Brașov o săgeată indicatoare ne dirijează spre cabana Postăvaru. Urcăm prin spatele gardurilor caselor 565m (pantă 14,2%) și ajungem într-o mică poiană. Parcurgem poiana și continuăm urcarea mai abruptă pentru 130 de metri (pantă 35,3%) până la o serie de plăci stâncoase. Urcăm pe aceste plăci, cotim la stânga și în 70 de metri ajungem la intersecția cu Drumul Cavalerilor. Aceasta este o variantă a traseului nostru care ajunge la traseul 35 pe o curbă de nivel de 630m lungime. Din punctul de intersecție cotim la dreapta și urcăm 320 de metri (pantă 20,3%) până în șaua Tâmpa (intersecție cu traseul 34). În stânga noastră este vârful Tâmpa și în față este șaua Tâmpei cu masă și troiță de lemn. Cotim la dreapta spre vest pentru 200 de metri și apoi la stânga pe drumul de exploatare larg. După un kilometru de mers pe culme depășim șaua Gorița (940m) și după 1,2 kilometri ajungem în Poiana lui Stechil. Parcurgem poiana pe lungimea ei, lăsăm în dreapta o bancă, o troiță de lemn și intrarea în traseul 37, după 450 de metri trecem pe lângă o bancă de lemn și după alți 650 de metri ajungem la intersecția cu traseul 33 (bancă și troiță de lemn). Mergem înainte în urcare pe culme 370 de metri și lăsăm în dreapta traseul 33 spre Valea cu Apă și Poiana Brașov. Noi continuăm urcarea în față spre culmea Crucuru. După 125 de metri găsim o bancă de lemn (1060m), după 600 de metri de urcare o altă bancă (1180m) și continuăm încă 400 de metri de urcat pe culme. Cotim la dreapta și în 600 de metri în ușoară urcare ajungem în culmea Crucuru (intersecție cu traseele 31, 32 și 49).

Etape

Braşov - Tâmpa - Poiana lui Stechil - Culmea Crucuru

Descriere

Traseul nr. 36 BA face legătura între Brașov și Culmea Crucuru, pe poteca "Drumul Albastru", debutând cu o urcare mai susținută pe Tâmpa până în Șaua Tâmpei. Este un traseu de dificultate medie, într-o drumeție de 4 - 4.5 h, cu aprox. 750 m diferențe de nivel.

Marcajul pornește din aleea de promenadă din parcul „Tiberiu Brediceanu” din Brașov, unde urmăm săgeata indicatoare spre cabana Postăvaru. Urcăm prin spatele gardurilor caselor într-o mică poiană, de unde începe o urcare mai susținută (pantă 35,3%) până la o serie de plăci stâncoase, la intersecția cu Drumul Cavalerilor, o variantă BA care coboară la traseul 35 TR pe curbă de nivel. Drumul Cavalerilor (sau al Călăreţilor), era drumul de acces al cavalerilor medievali la cetatea Brassovia situată pe vârful Tâmpei. 

Din punctul de intersecție, în 15 min vom ajunge în marginea poienii din Şaua Tâmpei (intersecție cu traseul 34 TG) cu masă și troiță de lemn, la Crucea Muşicoiului. Din marginea poienii, Drumul Albastru coteşte la dreapta (SV), intră din nou în pădure și urmează drumul de exploatare larg în urcare ușoară pe culmea Goriţa. După 1 km de mers pe culme, depășim șaua Gorița și după alți 1,2 km, ajungem în Poiana lui Stechil. Aici este intersectat traseul Braşov (Crucea Dreptății) - Poiana Stechil (traseul 37 CA).

Din Poiana Stechil, continuăm spre S-SE, trecând pe lângă o bancă de lemn și ajungem la intersecția cu traseul 33 TA (bancă și troiță de lemn) ce face legătura între Brașov și Poiana Brașov străbătând Valea Cetății și Valea cu Apă. Străbatem sectorul comun al celor două trasee, lăsăm în dreapta TA la scurt timp și continuăm urcarea în față spre culmea Crucuru - una dintre culmile principale ale Postăvarului (intersecție cu traseele 31, 32 și 49). Din culme admirăm Piatra Mare (spre est), Munţii Baiului (sud) şi vârful Postăvaru (sud-vest)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Tâmpa - Culmea Crucuru în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră