Touristik Label - 1205MN41: Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare

Traseul nr. 41 Triunghi Roșu este traseul de legătură între Brașov și Vf. Stejerișul Mare, cu loc panoramic asupra Țării Bârsei din apropierea vârfului, într-o drumeție de 1.5 - 2 h, relativ aproape de Brașov, trecând și prin sectorul de cascade de pe Vâlcelul Dracului, un spectacol sălbatic de cascade, stâncării, muri și zmeuriș. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, într-o urcare de 250 de m diferență de nivel.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
1,88km
Durată
1:00-2:00h
Urcare
250m
Coborâre
0m
Vârf
956m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Cu 100 de metri mai jos de traseele 38 și 39 intrăm din asfalt la dreapta pe poteca marcată cu bandă albastră (punct de plecare comun cu traseul 40). După 30 de metri lăsăm traseul 40 în față și cotim la dreapta. În 90 de metri în serpentine (pantă 21,5%) ajungem în firul Vâlcelului Dracului (după ce trecem pe deasupra primei cascade). Cotim la stânga peste două poduri de lemn și un cablu și începem să urcăm pe partea dreaptă (geografic) a vâlcelului. Peste 60 de metri trecem de a doua cascadă, o zonă cu trepte săpate în piatră și al treilea pod de lemn și continuăm 40 de metri până la a treia cascadă și al patrulea pod de lemn. Continuăm să urcăm pentru 220 de metri (pantă 16,9%), trecem de un izvor și două podețe de lemn și urcăm în câteva serpentine 50 de metri (pantă 25,6%) la stânga pentru a ieși din firul vâlcelului. Continuăm să urcăm 150 de metri până la al doilea izvor și apoi 670m printr-o zonă cu vegetație bogată până la DJ 1E. Traversăm șoseaua și trecem de bariera și panoul explicativ pentru rezervația Stejerișul Mare. Urcăm 150 de metri spre nord prin vegetație bogată și intersectăm traseul 42 (930m). Continuăm urcarea în aceeași direcție pentru 170m (pantă 15,5%) și cotim la dreapta pe poteca bine conturată în urcare ușoară și continuă 200 de metri până la locul de panoramă aflat la nordul vârfului Stejerișul Mare.

Etape

Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare

Descriere

Traseul nr. 41 TR  este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 1.5 - 2 h, străbătând sectorul cascadelor de pe Vâlcelul Dracului, pornind din Brașov spre Rezervația Naturală Stejerișul Mare.din zona Pietrelor Lui Solomon.

Până la Pietrele lui Solomon se poate merge cu autobuzul din Brașov. Punctul de pornire, identic cu cel al traseului 39 Braşov - Poiana Brașov este situat la extremitatea sudică a cartierului Schei (700 m altitudine), urmând direcția dată de Drumul Vechi al Poienii. Pentru a intra în traseu, vom coti la dreapta (lăsând traseele 39 și 40 în față) și urcând în serpentine (pantă 21,5%), vom ajunge în firul Vâlcelului Dracului (după ce trecem pe deasupra primei cascade). În continuare, poteca urmează firul apei cu mici cascade și jgheaburi, cu punți de lemn ce trec de pe o parte pe alta printre stâncării și trunchiuri de copaci acoperiți cu mușchi.

Continuând să urcăm (pantă 16,9%), vom trece de un izvor și vom urca în câteva serpentine (pantă 25,6%) la stânga pentru a ieși din firul vâlcelului, de unde vom intra într-un sector de muri și zmeuriș, urzici și ierburi înalte, o zonă sălbatică greu de străbătut. Curând vom depăși și un al doilea izvor și vom ieși la șoseaua Brașov - Poiana  Brașov.

Odată ieșiți la DJ 1E, vom traversa șoseaua și vom trece de bariera și panoul explicativ pentru rezervația Stejerișul Mare, vom urca spre nord prin vegetație bogată și vom intersecta traseul 42 (930m). Ținând aceeași direcție (pantă 15,5%), curând vom coti la dreapta pe poteca bine conturată în urcare ușoară și vom continua până la locul de panoramă aflat la nordul vârfului Stejerișul Mare. Pe acest sector, pădurea se restrânge lăsând loc stâncăriilor, cu o vegetație floristică total diferită, iar arbuștii ne vor însoți spre vârf. Odată ajunși lângă vârf, ne vom bucura de perspectiva care ni se deschide asupra orașului Brașov și a Tâmpei (în prim plan), iar Țara Bârsei se deschide larg vederii.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment