Touristik Label - 1205MN41: Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Brașov - Vf. Stejerişul Mare, prin Vâlcelul Dracului
Traseul 41 Triunghi Roșu este traseul de legătură între Brașov (Pietrele lui Solomon) și Vf. Stejerișul Mare, trecând prin sectorul de cascade de pe Vâlcelul Dracului, spectacol sălbatic cu căderi de apă, stâncării, muri și zmeuriș. Este un traseu relativ ușor, fără probleme de orientare, încununat de perspectiva de pe vf. - loc panoramic asupra orașului Brașov și a Tâmpei (în prim plan)
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,88km
Durată
~1:00h
Urcare
220m
Coborâre
0m
Vârf
956m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Cu 100 de metri mai jos de traseele 38 și 39 intrăm din asfalt la dreapta pe poteca marcată cu bandă albastră (punct de plecare comun cu traseul 40). După 30 de metri lăsăm traseul 40 în față și cotim la dreapta. În 90 de metri în serpentine (pantă 21,5%) ajungem în firul Vâlcelului Dracului (după ce trecem pe deasupra primei cascade). Cotim la stânga peste două poduri de lemn și un cablu și începem să urcăm pe partea dreaptă (geografic) a vâlcelului. Peste 60 de metri trecem de a doua cascadă, o zonă cu trepte săpate în piatră și al treilea pod de lemn și continuăm 40 de metri până la a treia cascadă și al patrulea pod de lemn. Continuăm să urcăm pentru 220 de metri (pantă 16,9%), trecem de un izvor și două podețe de lemn și urcăm în câteva serpentine 50 de metri (pantă 25,6%) la stânga pentru a ieși din firul vâlcelului. Continuăm să urcăm 150 de metri până la al doilea izvor și apoi 670m printr-o zonă cu vegetație bogată până la DJ 1E. Traversăm șoseaua și trecem de bariera și panoul explicativ pentru rezervația Stejerișul Mare. Urcăm 150 de metri spre nord prin vegetație bogată și intersectăm traseul 42 (930m). Continuăm urcarea în aceeași direcție pentru 170m (pantă 15,5%) și cotim la dreapta pe poteca bine conturată în urcare ușoară și continuă 200 de metri până la locul de panoramă aflat la nordul vârfului Stejerișul Mare.

Etape

Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare

Descriere

 

Traseul nr. 41 TR face legătura între Brașov (Pietrele lui Solomon) și Vf. Stejerișul Mare, străbătând sectorul cascadelor de pe Vâlcelul Dracului. Este un traseu lesne de parcurs, într-o drumeție de 1.5 - 2 h, cu aprox. 250 de m diferențe de nivel.

Până la Pietrele lui Solomon se poate merge cu autobuzul din Brașov. Punctul de pornire, identic cu cel al traseului 39 Braşov - Poiana Brașov este situat la extremitatea sudică a cartierului Schei (700 m alt). De aici, urmăm direcția dată de Drumul Vechi al Poienii, apoi facem dreapta (lăsând traseele BR și BA în față) și urcăm în serpentine (pantă 21,5%) și ajungem în firul Vâlcelului Dracului (după ce trecem pe deasupra primei cascade). În continuare, poteca urmează firul apei cu mici cascade și jgheaburi, cu punți de lemn ce trec de pe o parte pe alta printre stâncării și trunchiuri de copaci acoperiți cu mușchi. 

Continuăm să urcăm (pantă 16,9%), trecem de un izvor și urcăm în câteva serpentine (pantă 25,6%) ieșind din firul vâlcelului într-un sector de muri și zmeuriș, urzici și ierburi înalte, o zonă sălbatică greu de străbătut. Depășim un al doilea izvor și apoi ieșim la șoseaua Brașov - Poiana  Brașov.

Odată ieșiți la DJ 1E, traversăm șoseaua și trecen de bariera și panoul explicativ al rezervației Stejerișul Mare, urcăm spre N prin vegetație bogată și intersectăm traseul 42 TG Ținem aceeași direcție (pantă 15,5%), apoi cotim dreapta pe poteca bine conturată în urcare ușoară și ajungem la locul de panoramă aflat la N vârfului Stejerișul Mare. 

Pe acest sector, pădurea se restrânge lăsând loc stâncăriilor, cu o vegetație floristică total diferită, iar arbuștii ne vor însoți spre vârf. Odată ajunși lângă vârf, ne bucurăm de perspectiva care ni se deschide asupra orașului Brașov și a Tâmpei (în prim plan), iar Țara Bârsei se deschide larg vederii.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Vâlcelul Dracului - Stejerişul Mare în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră