Touristik Label - 1205MN35: Braşov - Vf. Tâmpa

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Brașov - Vf. Tâmpa, pe Drumul Serpentinelor
Traseul nr. 35 Triunghi Roșu este traseul de vizitare a vârfului Tâmpa pe Drumul Serpentinelor, într-o drumeție de 2 - 2.5 h, în 25 de serpentine lungi de aproape 3 km. De pe vârf observăm frumoasa panoramă a orașului și putem vizita zidurile vechii cetăți Brassovia
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,97km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
330m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la Bastionul Postăvarilor aflat într-unul din capetele parcului "Tiberiu Brediceanu" din Brașov (punct de plecare comun cu traseul 34). Urcăm 80 de metri până la primele scări de piatră, lăsăm traseul 34 în stânga, urcăm pe scările de piatră pentru a scurta o serpentină a traseului 34 și îl reîntâlnim la un panou explicativ. Lăsăm traseul 34 în stânga și cotim la dreapta. Mergem 140 de metri pe aleea de promenadă și o săgeată indicatoare ne conduce la stânga în ușoară urcare. După 200 de metri ajungem la un alt panou explicativ. De aici o variantă a traseului coboară în dreapta pentru 165 de metri până la stația de jos a telecabinei Tâmpa. Urmăm poteca în urcare pentru cinci serpentine și ajungem la o bancă de piatră. De aici pornește în dreapta Drumul Cavalerilor, o variantă a traseului 36 pe o curbă de nivel de 630 de metri lungime. Revenind la traseul nostru, cotim la stânga și începem urcarea de 1,5 kilometri (diferență de nivel de 180 de metri) până la întâlnirea cu traseul 34. La serpentinele 6, 7 și 8 întâlnim bănci de piatră pentru odihnă, la serpentina 9 găsim o platformă betonată cu balustradă metalică și după serpentina 13 găsim o zonă cu trepte din lemn amenajate turistic. Continuăm spre vest, după 30 de metri lăsăm în dreapta poteca nemarcată ce merge la sigla Brașovului și urcăm 100 de metri până pe vârful Tâmpa. Aici avem borna topometrică a vârfului, o parte din zidurile vechii cetăți Brașovia. un panou cu descrierea microrezervației Tâmpa și un panou cu descrierea vechii cetăți.

Etape

Braşov - Drumul în Serpentine - Vf. Tâmpa

Descriere

 

Traseul nr. 35 TR face legătura între Bastionul Postăvarilor (Brașov) și Vf. Tâmpa, pe Drumul Serpentinelor, calea cea mai scurtă şi mai comodă de a urca cu piciorul pe vârful Tâmpa. Este un traseu ușor, în cca. 2 - 2.5 h, cu aprox. 400 de m diferențe de nivel.

Marcajul pornește de la Bastionul Postăvarilor (parcul „Tiberiu Brediceanu” din Brașov), comun cu traseul 34 TG (Treptele lui Gabony spre Tâmpa), urcă până la primele scări de piatră, unde lăsăm TG în stânga, apoi urmează aleea de promenadă și o săgeată indicatoare care ne conduce la stânga în urcare ușoară până la un panou explicativ. Aici, o variantă a traseului coboară în dreapta până la stația de jos a telecabinei Tâmpa.

Noi vom continua pe poteca în urcare pentru 5 serpentine și vom ajunge la o bancă de piatră. De aici pornește în dreapta Drumul Cavalerilor, o variantă a traseului 36 BA, pe curbă de nivel, până în Șaua Tâmpa. Drumul Serpentinelor trece de câteva ori pe sub linia telecabinei în lungul căreia, prin culoarul defrişat, se zăreşte oraşul. Totuși, cel mai bun loc de admirat oraşul este capătul de sus al serpentinei a 16-a (deasupra centrului oraşului), de unde se poate vedea aproape tot oraşul vechi şi culmile înconjurătoare.

De aici ajungem apoi la nord-est de vârful Tâmpa, într-o șa care ne dă acces spre restaurantul Panoramic şi staţia telecabinei, lăsăm în dreapta poteca nemarcată ce merge la sigla Brașovului și urcăm scurt până pe vârful Tâmpa. Efortul de a urca pe vârf ne este răsplătit de panorama asupra Brașovului, de şesul întins al Depresiunii Bârsei și spre N, de culmile domoale, rotunjite ale Munţilor Baraolt. De asemenea, pe vârf avem borna topometrică a vârfului, o parte din zidurile vechii cetăți Brassovia, un panou cu descrierea microrezervației Tâmpa și un panou cu descrierea vechii cetăți.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov - Vf. Tâmpa in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră