Touristik Label - 1007MN30: Cabana Bâlea Cascadă - V. Bâlea - L. Bâlea

Traseul nr. 30 Triunghi Albastru este traseul de legătură între Cabana Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, traversând Valea Bâlea, pe sub linia telecabinei. În primă fază, se traversează apa pârâului Bâlea și se începe un urcuș susținut prin pădure. Ieșind la un luminiș, admirăm pe stânga Cascada Bâlea și apoi ne angajăm într-o altă urcare pronunțată, depășind pragul glaciar inferior al văii. Cu imaginea Muchiei Buteanu în fața noastră, se merge paralel cu șoseaua (Transfăgărășan), se traversează și apoi se urcă la micro-stațiunea de la Bâlea Lac Este un traseu relativ lesne de parcurs, cu diferențe de nivel de aprox. 900 de m, pe parcursul a 3 h de drumeție, folosit cu precădere când nu funcționează telecabina. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva minunată asupra văii glaciare, a Muchiei Buteanu și a lacului glaciar Bâlea.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
5,18km
Durată
1:30-3:00h
Urcare
900m
Coborâre
90m
Vârf
2024m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan, urcăm spre nord, trecem râul şi continuăm pe marginea lui vestică. Urcăm în serpentine prin pădure până când ajungem lângă pilonul 2 al telecabinei, la intrarea pe Valea Bâlea. Urcăm pe curbă de nivel până când ajungem la drumul Transfăgărășan, într-o serpentină. Deasupra este un vâlcel protejat cu garduri pentru avalanşe în zona superioară. De aici, urcăm pe lângă drum 200-300 m până sub stâlpii de curent, urcăm spre SE un prag, traversăm drumul și ajungem într-o căldare largă. Urcăm un alt prag și ajungem la capătul NE al lacului, lângă Cabana Bâlea Lac.

Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Valea Bâlea - Lacul Bâlea

Descriere

-

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cabana Bâlea Cascadă - V. Bâlea - L. Bâlea în Sibiu, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment