Touristik Label - 922MN12: Cabana Prislop - Cabana Năsâpişte - Curmătura Mlăcilor

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
14,98km
Durată
5:30-6:30h
Urcare
1010m
Coborâre
395m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul poate fi folosit ca o alternativă la o porţiune din traseul de creastă 11 TR. De la Cabana Prislop până la Curmătura Lupşei traseul este comun cu acesta. De aici coborâm pe un drum abrupt până întâlnim drumul forestier ce urcă pe albia văii Râul Mic, în locul numit Tăul Lupşii - aici se amenaja în trecut un baraj folosit la transportul buştenilor (hait, dugaş). Traversăm râul prin vad, cotim uşor stânga (Nord) şi începem urcarea abruptă pe un drum îngust. După 100 m diferenţă de nivel acesta intră într-un drum mai serios, iar urcuşul devine mai domol. Mai parcurgem circa 700 m (110 m D+) şi ieşim în drumul de culme care vine din cătunele Bucuru şi Bocşitura. Aici cotim dreapta şi după mai puţin de 1 km poposim lângă un izvor amenajat (Şipotul Groşilor), unde se află o cruce şi un loc de popas. Zona este amenajată de Asociaţia Năsâpişte, a cărei cabană o întâlnim după încă 1,3 km. În scurt timp traversăm o zonă defrişată (acum pădure tânără), apoi ieşim la păşune. Aici ocolim un vârf marcat cu o momâie prin dreapta (Nord), iar următorul prin stânga. Trecem pe lângă nişte stânci (o raritate în Şureanu) şi prin vecinătatea vârfului Bătrâna. Ne bucurăm de un loc de popas amenajat din buşteni, lângă o cruce de piatră. În scurt timp ne reîntâlnim cu traseul TR, care urmăreşte culmea principală de nord a masivului.

Etape

Cabana Prislop - lângă Vf. Lupşa - Curmătura Lupşei - Valea Râul Mic (Tăul Lupşii) - Cabana Năsâpişte - lângă Vf. Şipcea - lângă Vf. Bătrâna - Curmătura Mlăcilor

Descriere

-

Observații

Pe unele indicatoare şi în zona Şipcea - Bătrâna sunt stâlpi cu marcajul TR. Iarna pe cât posibil să se urmeze creasta matematică.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Cabana Prislop - Cabana Năsâpişte - Curmătura Mlăcilor în Hunedoara, Alba, Şureanu este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment