Touristik Label - 1207MN32: Cabana Vama Cucului - Vf. Mierea - V. Doamnei

Legătura Cabana Vama Cucului - Valea Doamnei, peste Vf. Mierea
Traseul nr. 32 Triunghi Roșu este traseul de legătură între Cabana Vama Cucului și Valea Doamnei, trecând peste Vf. Mierea, un frumos punct de belvedere asupra văii Doamnei. În primă fază, se urcă ușor spre SV până în Şaua Plesicioarei, de unde se urmează un drum prin pădure până în poiana unde se află Vf. Mierea. De aici se coboară în serpentine la firul Văii Doamnei. Este un traseu relativ lesne de parcurs, cu diferențe de nivel de aprox. 1400 de m, pe parcursul a 4 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văilor și culmilor înconjurătoare ce se desprind din creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,20km
Durată
~4:00h
Urcare
1090m
Coborâre
370m
Vârf
1622m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul Transfăgărăşan, din zona primei serpentine, urcăm spre SV până în Şaua Plesicioarei. De aici, continuăm pe coamă spre N-NE până pe Vf. Mierea, într-o poiană largă unde se află o stână, de unde coborâm la început în traversare descendentă iar apoi în serpentine scurte prin pădure până când ajungem în firul Văii Doamnei şi intersectăm traseul CR care coboară din Curmătura Bâlei pe Valea Doameni către Bâlea Cascadă. De aici, putem continua urcarea către Bâlea Lac sau putem coborî la Bâlea Cascadă.

Etape

Cabana Vama Cucului - Vf. Mierea - Valea Doamnei

Descriere

Traseul nr. 32 TR este un traseu de dificultate ușoară, urmând poteca ce urcă pe un picior desprins din Muchia Laita până în Vârful Mierea, punct frumos de belvedere asupra culmilor înconjurătoare. Este un traseu cu marcaj bun, ce poate pune probleme iarna, în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii și care necesită echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Intrarea în traseu este semnalată de o săgeată indicatoare aflată pe DN7C (Transfăgărășan), înainte de prima curbă “ac de păr”, în zona cabanei Vama Cucului. De aici vom traversa firul Râului Bâlea, urmând apoi spre stânga un drum de exploatare forestieră, care ne conduce în cca. 30 de minute, în Şaua Plesicioarei. Continuând pe pe coamă spre N-NE, vom ajunge într-o poiană largă unde se află o stână și la Vârful Mierea (1597 m). Până aici se fac aprox. 3.5 h de la intrarea în traseu.

De pe vârful Mierea ni se deschide un orizont panoramic de toată frumusețea care ne îmbie la popas și admirație. Privind spre sud, în stânga muchiei pe care vă aflați, vom avea o perspectivă copleșitoare asupra Culmii Laita care umbrește Valea Doamnei, cu importante urme ale glaciațiunii cuaternare, în timp ce spre est, vom observa apele bogate din Valea Laita și Muchia Tunsu, acoperind Piciorul Sărății.

Coborâți de pe vârf, vom urmări atent semnele marcajului, la început pe curbă ne nivel, apoi în serpentine scurte prin pădure până la firul Văii Doamnei, unde intersectăm marcajul Cruce Roșie (traseul 29) care coboară din Curmătura Bâlei pe Valea Doamnei către Bâlea Cascadă. De aici se poate continua urcarea către Bâlea Lac sau se coboară la Bâlea Cascadă.

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cabana Vama Cucului - Vf. Mierea - V. Doamnei în Sibiu, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment