Touristik Label - 1007MN33: Cârţişoara - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă

Traseul nr. 33 Triunghi Albastru este traseul de legătură între Cârţişoara și Cabana Bâlea Cascadă, scurtând serpentinele Transfăgărăşanului prin pădure. În primă fază, traseul urmăreşte drumul Transfăgărăşan, apoi urcă direct prin pădure, iese din nou la șosea și urmăreşte apoi linia unui drum forestier până la reîntâlnirea cu drumul asfaltat. Ultima porțiune este în totalitate pe Transfăgărăşan. Este un traseu relativ lesne de parcurs, cu diferențe de nivel de aprox. 1200 de m, pe parcursul a 4.5 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra văilor și culmilor înconjurătoare ce se desprind din creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
11,98km
Durată
3:00-4:30h
Urcare
910m
Coborâre
160m
Vârf
1244m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul urmăreşte drumul Transfăgărăşan cu câteva mici scurtături prin pădure. Prima scurtătură de sus în jos urmăreşte linia unui drum forestier iar a doua coboară direct prin pădure. Scurtăturile sunt bine marcate dar poteca nu este foarte clară la cea de-a doua scurtătură.

Etape

Cârţişoara - Transfăgărăşan - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă

Descriere

-

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cârţişoara - Cabana Vama Cucului - Cabana Bâlea Cascadă în Sibiu, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment