Touristik Label - 104MN03: Cheia - Pasul Bratocea

Traseul nr. 3 Bandă Albastră este un traseu de pătrundere în arealul Munților Ciucaș, într-un urcuș domol pe drumul asfaltat ce străbate satul Cheia, apoi poteca traversează pădurea, continuă pe DN1A până la Valea Berii, unde intră în drumul forestier Babeş, de unde va tăia prin pădure (pe o urcare de aproximativ 200 de m diferență de nivel), intersectând în câteva rânduri același drum, până în pasul Bratocea (1270 m), unde întâlnim traseul 1 Bandă Roșie
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
5,46km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
440m
Coborâre
10m
Vârf
1270m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul staţiunii, din faţa hotelului Cheia. Urmăm şoseaua asfaltată spre nord-ves, circa 600 de metri, până la intrarea hotelului Zăganu (poartă de lemn tradiţională). În dreapta porţii, se află o troiţă de lemn. Lăsăm în stânga traseul 2 şi continuăm pentru 200 de metri până la capătul drumului asfaltat. Lăsăm în faţă traseul 5 şi urmăm drumul forestier pe care îl părăsim după 80 de metri pe poteca marcată, la stânga. Poteca urcă uşor prin pădure (50 de metri pe o distanţă de 540 de metri), traversează un pârâu şi apoi urcă spre stânga încă 100 de metri (26 de metri diferenţă de nivel), până la şoseaua asfaltată DN1A. Mergem pe şosea 1,6 kilometri la stânga, spre Braşov, până la intrarea în drumul forestier Babeş (în faţă lăsăm traseul 4) (altitudine 1050 m). Urmăm la stânga drumul forestier, în urcare, după 100 de metri trecem de bariera închisă, continuăm încă 300 de metri şi ajungem la intersecţia cu traseul 2. Părăsim drumul forestier Babeş şi urcăm la dreapta, prin pădure, câştigând mereu altitudine. După 220 de metri, poteca are două curbe la dreapta şi apoi la stânga şi continuă încă 160 de metri până intersecţia cu DN1A. Urmăm şoseaua la stânga pentru 400 de metri şi ieşim în potecă urmând marcajele pe partea stângă a şoselei (1206 m altitudine). După 150 de metri, revenim în asfalt şi îl urmăm pe următoarele două serpentine strânse pentru a ieşi iarăşi în poteca marcată. Poteca ne conduce circa 440 de metri prin pădure, în paralel cu drumul national, revenind la asfalt la cota 1250. Parcurgem ultimii 400 de metri pe asfalt, în uşoară urcare, până în pasul Bratocea (1270 m), unde întâlnim traseul 1.

Etape

Cheia (865 m) - Pasul Bratocea (1263 m)

Descriere

Traseul nr. 3 BA este un traseu de dificultate ușoară, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, pe drum asfaltat, forestier și potecă prin pădure, fără să pună prea multe probleme, urmând în mare parte direcția dată de DN1A. Marcajul pornește din centrul localității Cheia, continuă pe drumul asfaltat spre nord-vest circa 600 de metri, până la intrarea hotelului Zăganu (poartă de lemn tradiţională), unde lasă în stânga traseul 2 TA şi continuă pentru 200 de metri până la capătul drumului asfaltat. La intersecția de marcaje cu Bandă Galbenă (traseul nr. 5), poteca urcă uşor prin pădure (50 de metri pe o distanţă de 540 de metri), traversează un pârâu şi apoi urcă spre stânga încă 100 de metri, până la şoseaua asfaltată DN1A. Până la drumul forestier Babeș (intersecția cu traseul nr. 2) se vor face pe şosea 1,6 kilometri la stânga, apoi vom urca pieptis pe o cărare largă, umbrită de o pădure tânără de fag amestecat. În continuare vom intersecta de câteva ori drumul asfaltat DN1A (scurtând serpentinele), apoi vom urca pieptiș de-a coasta spinarea muntelui Bratocea prin pădure, în paralel cu drumul național, revenind la asfalt la cota 1250, de unde vom mai urca lin ultimii 400 de metri pe asfalt până în pasul Bratocea (1270 m), unde întâlnim traseul 1 Bandă Roșie.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cheia - Pasul Bratocea in Braşov, Prahova, Ciucaş is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment