Touristik Label - 704MN06: Cheia - V. Gropşoarele - Cabana M. Roşu

Traseul nr. 6 Punct Albastru este o alternativă la traseul 5 marcat cu Bandă Galbenă ce pleacă de lângă hotelul Zăganul, într-o urcare puțin mai abruptă, dar într-o liniște desăvârșită (nu merge pe lângă şosea), cu perspective frumoase asupra abruptului Zăganului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
5,68km
Durată
2:00-3:00h
Urcare
460m
Coborâre
30m
Vârf
1301m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul staţiunii, din faţa hotelului Cheia. Urmăm şoseaua asfaltată spre SE, peste 200 de metri trecem de sala de sport, peste alţi 130 de metri trecem de Muzeul de Flori de Mină şi peste alţi 70 de metri ieşim din drumul asfaltat într-o curbă la stânga.  Mergem înainte pe drumul de pământ, lăsăm în stânga Muzeul de Antropologie şi, după 150 de metri de la asfalt, facem stânga pe strada ce duce la mânăstirea Cheia (170 de metri). Pe strada din stânga mânăstirii, pe lângă Pensiunea Medina, continuăm pe lângă pădure circa 700 de metri şi apoi printre case circa 600 de metri, până la DN1A (intrarea în Valea Gropşoarele), (intersecţie cu traseele 7 şi 8). Pentru a intra pe traseele 7 şi 8 mergem pe asfalt 15 metri la dreapta. Noi urmăm Valea Gropşoarele spre nord, trecând de bariera ce închide drumul forestier. Mergem pe drumul forestier 1,2 kilometri, pe firul văii, în uşoară urcare, până în capătul sudic al Poienii Gropşoarele. Urmăm drumul 300 de metri spre nord, prin poiană, şi continuăm pe firul sec al Văii Gropşoarele pentru 170 de metri. Lăsăm firul pietros al văii în faţă şi cotim la stânga pentru 750 de metri, pe un drum mai îngust, până la aproximativ 1030 m altitudine, la intrarea în pădure. Printre firele Gropşoarele şi Tâmpei, urcăm pe Plaiul Muntele Roşu, pe un drum de exploatare cu mulţi copaci căzuţi. Drumul urcă continuu pe plaiul împădurit, până la 1280 m altitudine (1,4 km, 250 m diferenţă de nivel). Îl vom părăsi pe poteca marcată, spre vest, în uşoară coborâre, spre poiana Muntele Roşu. La ieşirea în poiană, cotim la dreapta, spre nord, pentru 130 de metri, până la intrarea hotelului Silva. Cotim la stânga pe drumul de acces auto, în uşoară coborâre, până la intersecţia cu traseele 5 şi 18.

Etape

Cheia (865 m) - Valea Gropşoarele - Cabana Muntele Roşu (1280 m)

Descriere

Traseul nr. 6 PA este un traseu de dificultate ușoară / medie, într-o drumeție de 2.5 - 3 h, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox. 500 de m, în majoritate pe drumul forestier pe firul văii Gropşoarele, apoi pe un drum de exploatare pe Plaiul Muntele Roşu până spre poiana Muntele Roşu, unde la sfârșit de primăvară găsim rhododendroni. Marcajul pornește din centrul localității Cheia, continuă pe drumul asfaltat spre SE, pe lângă Muzeul de Flori de Mină şi apoi printre case până la DN1A (intrarea în Valea Gropşoarele), (intersecţie cu traseele 7 şi 8). De aici vom urma Valea Gropşoarele spre nord, trecând de bariera ce închide drumul forestier pentru 1,2 kilometri, pe firul văii, în uşoară urcare, până în capătul sudic al Poienii Gropşoarele, de unde se poate admira culmea Zăganu-Gropșoarele în toată splendoarea ei În continuare vom intra în pădure printre firele Gropşoarele şi Tâmpei, apoi vom continua pe Plaiul Muntele Roşu, pe un drum de exploatare cu mulţi copaci căzuţi. Drumul urcă continuu pe plaiul împădurit, până la 1280 m altitudine (1,4 km, 250 m diferenţă de nivel), Curând vom merge spre vest, în uşoară coborâre, spre poiana Muntele Roşu, iar în apropierea hotelului Silva, vom coti la stânga pe drumul de acces auto, în uşoară coborâre, până la intersecţia cu traseele 5 şi 18.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cheia - V. Gropşoarele - Cabana M. Roşu in Prahova, Ciucaş is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment