Touristik Label - 105MN61: Cheişoara - V. Poienii - Poiana Braşov

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Gura Cheii (Cheișoara) - Poiana Braşov, pe V. Poienii
Traseul nr. 61 Bandă Albastră este traseul de legătură între fosta cabană Cheia și Poiana Brașov, străbătând o scurtă secțiune de chei (Cheișoara), apoi Râpa Dracului (mai îngustă și mai înaltă) și ajungând la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,55km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
300m
Coborâre
0m
Vârf
1015m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din traseele 45 și 46 pe drumul care merge spre Cheișoara. După 650m lăsăm în stânga valea Boaru și continuăm la dreapta 860 de metri. Primim din dreapta traseul 47 și după 230 de metri îl lăsăm pe partea stângă spre Piscul Lung. Intrăm printre vilele și pensiunile din Cheișoara și după 290m trecem de bariera de pe valea Poienii. După 75 de metri avem un izvor, o bancă de lemn și intersecția cu traseul 55. Urmăm drumul forestier spre nord pentru 1,3 kilometri pe valea Poienii și intersectăm traseul 59. Continuăm pe drumul forestier care se termină după 540 de metri. De aici urmăm sălbaticele și îngustele chei ale văii Poienii pentru 1,8 kilometri până la întâlnirea cu traseul 44. Cotim la dreapta și împreună cu acesta urcăm pe valea Poienii pe drumul de exploatare. După 1,4 kilometri ajungem la punctul trafo de la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului Lupului. Urcăm 290m pe drumul de exploatare, ajungem la asfalt și pe acesta mergem 130 de metri până la intersecția cu traseele 55, 59 și 60.

Etape

Cheişoara - Valea Poienii - Poiana Braşov

Descriere

Traseul nr. 61 BA face legătura între fosta cabană Cheia și Poiana Brașov, traversând îngustele chei ale văii (Cheișoara, apoi Râpa Dracului) Este un traseu relativ dificil, cu aprox. 650 de m diferențe de nivel, pe parcursul a 3.5 - 4 h de drumeție. 

De la cabana Cheia ne îndreptăm spre E, pe drumul forestier ce merge în comun cu traseele TR și TG până la Gura Cheii, şi după cca 1 km, ajungem la o bifurcare unde se află un stâlp indicator. Cotim spre stânga, pe şoseaua forestieră din lungul Văii Poienii spre Cheișoara, în timp ce TR și TG continuă spre zona de agrement Cheile Râșnoavei. 

Urmând drumul spre Cheișoara, vom intra printre vilele și pensiunile din localitate, apoi depășim bariera de pe valea Poienii, ajungând la intersecția cu traseul 55 PR (confluența cu Valea Groapa de Aur), în apropierea unui izvor și a unei bănci de lemn. Continuăm ascensiunea ușoară pe drumul forestier, marcat cu BA, apoi după cca. 200 m, vom ajunge într-o cheie, denumită Cheişoara, săpată, pe o lungime de 200 m, în calcare de Pârâul Poienii (1 -1.5 h de la cabana Cheia). 

Urmând drumul forestier spre N pentru alți 1,3 kmi pe valea Poienii, ajungem la intersecția cu traseul 59 PA,  în apropierea confluenţei Văii Poienii cu Groapa Lungă (Sucetu). Urcând în lungul văii (adesea seacă în acest sector), prin sălbaticele și îngustele chei ale văii Poienii, pe versanţii puternic înclinaţi şi abrupţi, cu frecvente iviri de stâncă (calcare) şi îngrămădiri de bolovani mari, ajungem după cca. 2 km la întâlnirea cu Valea Sticlăriei (traseul 44 CG). Acest sector este de evitat în perioadele ploioase (primăvara şi începutul verii, uneori şi toamna), deoarece debitul creşte mult, acoperind poteca, ceea ce impune traversarea pârâului prin apă, pe bolovanii alunecoși. De asemenea, există câteva sectoare de chei, între care și Râpa Dracului, care se vor depăși pe poteca ce urca prin pădure, întrucât în perioadele cu ape mari, există risc de torenți cu aluviuni. 

Așadar, la confluenţa Văii Poienii cu Valea Sticlăriei, lângă un stâlp indicator, cotim dreapta, însoțiți de marcajele CG (traseul 44) până la punctul trafo de la baza pârtiei Lupului și la stația de plecare a telescaunului Lupului. De aici, un drum de exploatare, ne conduce la asfalt și vom continua până la intersecția cu traseele 55, 59 și 60, punctul final BA.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cheişoara - V. Poienii - Poiana Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră