Touristik Label - 917MN23: Circuitul Cheilor Someşului Cald

0

Trail Details [ro]

Dificultate
hard
Distanţă
4,98km
Durată
3:15-3:30h
Urcare
408m
Coborâre
408m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de pe Valea Someşului Cald, de la intersecţia cu traseului CG care duce la Poiana Onceasa. Înaintăm pe drumul forestier de-a lungul văii şi după circa 20 de minute de la plecare traversăm prin apa Someşului Cald. Urcăm puţin prin pădure după care poteca se înscrie pe curba de nivel. În scurt timp ajungem la un sector cu potecă abruptă cu grohotiş instabil şi cu porţiuni cu pământ alunecos, pe care îl urcăm în serpentine. Trecem de formaţiunea stâncoasă numită Cuptorul şi de două puncte de belvedre şi coborâm până în vale, în Poiana Rădesei. De aici urcăm până la baza abruptului Cuciulata, trecem pe lângă Peştera Honu şi apoi coborâm abrupt prin pădure, pe lapiezuri acoperite cu sol alunecos şi vegetaţie ierboasă, până la drumul forestier pe care am venit. Atenţie, datorită pasajelor abrupte şi instabile se recomandă parcurgerea în sensul descris!

Etape

Circuitul Cheilor Someşului Cald: Valea Someşului Cald - Căpiţa - belvedere - Poaiana Rădesei - sub Peretele Cuciulatei - Peştera Honu - Valea Someşului Cald

Descriere

-

Observații

Traseul este afectat de căderi masive de arbori după furtuna din toamna 2017 şi accesul la data publicării este blocat complet. Se poate parcurge doar sectorul până la intrarea în defileu, însă doar dus-întors. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Circuitul Cheilor Someşului Cald în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment