Touristik Label - 811MN24: Complexul Turistic Fântânele - Cariera Fântânele - Complexul Turistic Fântânele

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
6,29km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
280m
Coborâre
280m
Vârf
1156m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit, cu plecare și sosire de la Complexul Turistic Fântânele. Pornirea o facem chiar din apropierea clădirii cu recepţia complexului turistic. De aici pornesc și continuă pe un segment comun traseele 21, 22, 23 și 24. Urcăm pe lângă Hotel Bianca și Vila Radu, trecem de terenul de sport și urcăm prin pădure circa 600 m. Ieșim într-o poiana mare cu pășune, poiana Ciunca. Aici continuăm pe un drum înierbat, orientându-ne după stâlpii de curent electric pe care sunt vopsite marcajele. La unul dintre stâlpii de curent, pe care este vopsită o săgeată roșie bidirecţională, se desprinde traseul 22 la dreapta. Traseul nostru, împreună cu traseele 21 și 23 continuă de-a lungul liniei de curent electric. La a doua intersecţie de drum de pământ facem dreapta, în timp ce traseele 21 și 23 continuă spre stânga și ies la drumul asfaltat. Noi coborâm prima data puţin, apoi urcăm de-a lungul unei linii de molizi, pe care vedem vopsite marcajele. Când ajungem în culme intersectăm din nou traseele 21 și 23. Traseul 21 continuă cu traseul nostru la dreapta, iar traseul 23 de desprinde de-a lungul drumului pe care îl avem înainte. În acest punct trebuie să fim atenţi la orientare pentru că pe drumul ce se vede înainte există un marcaj atipic, un punct galben, care poate fi confundat ușor cu marcajul nostru, punct galben pe fundal alb. Ca urmare mergem la dreapta, trecem de câteva case de vacanţă și urcăm ușor pe dealul Ciunca. Trecem pe la o troiţă pe vârf și de două intersecţii unde mergem la dreapta la ambele. La a doua intersecţie se desprinde la stânga traseul 21. Noi continuăm pe platou și ajungem la mai multe intersecţii. La prima mergem pe drumul din stânga, la a doua la dreapta și la a treia lăsăm în spate-stânga un drum. Coborâm în continuare pe drum, intrăm în pădure și în câtiva zeci de metri o săgeată de lemn ne indică poteca de acces (marcată tot cu punct galben) la punctul de belvedere de la cariera Fântânele. Revenim la traseu pe aceeași potecă și coborâm pe drum în serpentine, printre case de vacanţă, până la barajul Fântânele. La a șasea serpentină intersectăm din nou traseul 22 care coboară din pădure. De aici coborâm lin și întâlnim în partea stângă a drumului mai multe case de vacanţă, Pensiunea Fântânele și intersecţia cu drumul ce coboară 50 m la baza salvamont. Ajungem la baraj, în partea sa vestică, și de aici revenim în 5 minute la complexul turistic de unde am plecat de mai bine de două ore.

Etape

Complexul Turistic Fântânele - Beliș - Dealul Ciunca - Cariera Fântânele - Complexul Turistic Fântânele

Descriere

-

Observații

În zona Carierei Fântânele există o trifurcaţie în care toate potecile sunt marcate cu PG. Una dintre poteci este doar o deviaţie dus - întors până la belvedere Cariera Fântânele. Pe traseu apar niște marcaje neconforme, punct galben, însa fară contur alb. Acestea se ignoră. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Complexul Turistic Fântânele - Cariera Fântânele - Complexul Turistic Fântânele în Cluj, Gilău-Muntele Mare este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment