Touristik Label - 911MN22: Complexul Turistic Fântânele - Poiana Ciunca - Complexul Turistic Fântânele

0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
3,19km
Durată
~1:30h
Urcare
170m
Coborâre
170m
Vârf
1126m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu scurt, în circuit, cu plecare și sosire de la Complexul Turistic Fântânele. Pornirea o facem chiar din apropierea clădirii cu recepţia complexului turistic. De aici pornesc și continuă pe un segment comun traseele 21, 22, 23 și 24. Urcăm pe lângă Hotel Bianca și Vila Radu, trecem de terenul de sport și urcăm prin pădure circa 600 m. Ieșim într-o poiana mare cu pășune, poiana Ciunca. Aici continuăm pe un drum înierbat, orientându-ne după stâlpii de curent electric pe care sunt vopsite marcajele. La unul dintre stâlpii de curent, pe care este vopsită o săgeată roșie bidirecţională, cotim la dreapta, spre o vale mică, în timp ce traseele 21, 23 și 24 continuă de-a lungul liniei de curent electric. Noi ne orientăm după un molid izolat cu marcaj și apoi după o adapătoare pe care se află marcajul, de asemenea. De la adăpătoare, schimbăm din nou direcţia de mers și începem coborârea înapoi în staţiune. Intrăm în pădure pe lângă gardul captării de apă și coborâm pe poteca clară. Imediat ajungem la un izvor și după aproximativ 200 m trecem pe lângă un baraj mic peste pârâu. Urmăm poteca prin pădurea de molid, trecem pe lângă o gură de fântână înfundată și ieșim din pădure la aproximativ 500 m de la captarea de apă. Imediat intersectăm drumul care urcă la casele de vacanţă de sub cariera Fântânele. Mergem pe drum spre dreapta, în coborâre lină și întâlnim în partea stângă a drumului mai multe case de vacanţă, Pensiunea Fântânele și intersecţia cu drumul ce coboară 50 m la baza salvamont. Ajungem la baraj, în partea sa vestică, și de aici revenim în 5 minute la complexul turistic de unde am plecat de o oră și jumătate.

Etape

Complexul Turistic Fântânele - Poiana Ciunca - Complexul Turistic Fântânele

Descriere

-

Observații

În Poiana Ciunca trebuie urmărite cu atenţie marcajele PR și săgeţile vopsite pe stâlpii de curent și pe molizii izolaţi. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Complexul Turistic Fântânele - Poiana Ciunca - Complexul Turistic Fântânele in Cluj, Gilău-Muntele Mare is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment