Touristik Label - 907MN22: Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

Traseul nr. 22 Punct Roșu este traseul de vizitare a Vârfului Lespezi , pornind de la Complexul Turistic Piscul Negru, urcând în creastă și revenind pe Piciorul Lespezilor. Este un traseu în circuit, ce la prima vedere nu pare dificil, însă cei peste 1300 de m diferență de nivel în urcare, pot pune probleme celor mai puțin experimentați. În primă fază se urmează poteca prin pădure ce ne conduce sub Piciorul Lespezi, la Stânele din Lespezi, apoi vom urca pe culme, care devine tot mai accidentată şi mai înclinată. Ajunși în creastă, ne vom bucura de frumusețea vârfurilor gemene, Vârful Lespezi și Cornul Călțunului și de priveliștea spre lacul glaciar Călțun, de la poalele acestora. Urmează un sector mai îngust, cu câteva pasaje mai expuse care ne scoate spre șaua Lespezi, de unde vom coborî în serpentine spre SE, spre Valea Lespezi, până la stâne. Este un traseu de dificultate medie, cu diferențe de nivel de aprox. 2300 de m, pe parcursul a 10 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra văilor înconjurătoare și asupra vârfurilor gemene (Lespezi și Călțun) ce completează spectacolul crestei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
8,00km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
1350m
Coborâre
1020m
Vârf
2481m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Complexul Turistic Piscul Negru, urcăm prin pădure spre NV pe poteca care intersectează de mai multe ori un drum de TAF. Ţinem marcajul până când ajungem la o stână aşezată pe culme. Urcăm pe sub stână pe versantul vestic al culmii şi apoi urcăm în diagonală spre culme. După ce atingem Culmea Piciorul Lespezi, continuăm aproape matematic, trecând de pe un versant pe celălalt. Culmea devine mai accidentată şi mai înclinată. Traseul ocoleşte porţiunile mai dificile şi rămâne în zona crestei. Ajungem pe Vârful Lespezi (2517 m), marcat de o roză a vânturilor metalică. De aici, coborâm pe creasta care coboară direct spre sud, la început înclinată şi mai lată, apoi din ce în ce mai îngustă. Ţinem mai mult partea vestică a crestei, dar rămânem în apropierea ei. Trecem câteva pasaje mai expuse în care urcăm pe creastă şi ajungem într-o şa orizontală. De aici, traseul coteşte spre SE şi coboară în serpentine spre Valea Lespezi. Intersectăm pârâul şi mergem pe malul lui SV, traversăm uşor S-SE şi ajungem la o stână de unde coborâm spre vale, unde intersectăm traseul care vine din Muntele Podeanu şi apoi, în scurt timp, ajungem la stâna de pe Piciorul Lespezi şi coborâm pe acelaşi drum că şi la urcare, prin pădure, spre Piscul Negru.

Etape

Complexul Turistic Piscul Negru - Piciorul Lespezi - Vf. Lespezi - Muntele Podeanu - Valea sudică Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru

Descriere

-

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Complexul Turistic Piscul Negru - Vf. Lespezi - Complexul Turistic Piscul Negru în Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment