Touristik Label - 1205MN43: Cristian - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov

Traseul nr. 43 Triunghi Roșu este traseul de legătură între comuna Cristian și Poiana Brașov, pornind de la gara Cristian, intrând în pădure și urmând Drumul lui Lexen până în Poiana Cristian, de unde traseul își schimbă direcția spre șoseaua asfaltată de pe Valea Sticlăriei, care ne conduce până în Poiană. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o drumeție cu aprox. 850 de m diferențe de nivel, pe parcursul a 4.5 - 5 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
10,14km
Durată
3:30-5:00h
Urcare
630m
Coborâre
210m
Vârf
1036m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Cristian urcăm 30 de metri pe partea cealaltă a căilor ferate, cotim la dreapta și în 450 de metri ajungem la drumul care vine de la unitatea militară Cristian peste calea ferată. Continuăm 690 de metri pe drumul de dale care merge la liziera pădurii și ajungem la rezervația de stejari. Cotim la dreapta pentru 100 de metri și apoi oblic la stânga către stația de apă. Depășim stația de apă și după 150 de metri intrăm în pădure. Urmăm drumul de exploatare (Drumul lui Lexen) în urcare 1,1 kilometri, la o intersecție de drumuri facem stânga și continuăm pe drumul care ne scoate după circa 1,5 kilometri la capătul nordic al Poienii Cristian. După 260 de metri prin poiană în urcare întâlnim traseul 57. Continuăm pe drumul de exploatare 640m până în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov (intersecție cu traseele 40 și 44). Coborâm înainte lăsând în dreapta traseele 40 și 44, pe sub copaci facem o curbă ușoară la stânga și ajungem la capătul vestic al poienii dintre Râșnov și Poiana Brașov. Coborâm ușor 530m pe sub șosea spre est și ieșim în ultima serpentină înainte de valea Poienii. Pe șosea mergem 320m și lăsăm în dreapta traseul 44. Urcăm 570 de metri pe șosea prin pădure și prin Poiana Aviatorilor și în capătul nordic al acesteia lăsăm traseul 40 la stânga pe valea Sticlăriei. Urmăm șoseaua asfaltată pentru 3,5 kilometri până la DJ 1E (capătul sudic al Poienii Mici).

Etape

Cristian - Drumul lui Lexen - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Aviatorilor - Poiana Braşov

Descriere

Traseul nr. 43 TR  este un traseu relativ lesne de parcurs, într-o drumeție de 4.5 - 5 h, străbătând drumul de exploatare (Drumul lui Lexen) ce duce în capătul nordic al Poienii Cristian, apoi în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov, de unde se va urca spre est (prin Poiana Aviatorilor) pe șoseaua asfaltată de pe Valea Sticlăriei până în Poiana Brașov.

Traseul pornește de la gara Cristian, urmând drumul care vine de la unitatea militară Cristian peste calea ferată, apoi continuă pe un drum de dale care merge la liziera pădurii și ajunge la rezervația de stejari seculari din Cristian. Rezervația cuprinde arbori cu vârste de peste 400 de ani, declarată monument al naturii, o ultimă rămășiță a unei vechi păduri ce se întindea în această zonă a Țării Bârsei. Simbolul stejarului se regăsește și pe stema localității Cristian.

În continuare, vom depăși o stație de apă, vom intra în pădure, vom urma drumul de exploatare (Drumul lui Lexen) în urcare 1,1 kilometri, iar la o intersecție de drumuri, vom face stânga și vom continua pentru circa 1,5 kilometri pe drum, până la capătul nordic al Poienii Cristian (intersecția cu traseul 57).

De aici, drumul de exploatare, ne va conduce până în șaua dintre Râșnov și Poiana Brașov (intersecție cu traseele 40 și 44). Din șa vom urma șoseaua asfaltată Râșnov - Poiana Brașov ( DJ 1E), în paralel cu traseele 40, 43 și 44, vom trece prin Poiana Aviatorilor, în capătul căreia (nord) vom lăsa traseul 40 la stânga (pe valea Sticlăriei), noi urmând șoseaua care ne conduce pentru 3,5 kilometri până la capătul sudic al Poienii Mici.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Cristian - şaua dintre Râşnov şi Poiana Braşov - Poiana Braşov în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment