Touristik Label - 1102MN07: Curmătura Foii-Valea Dâmboviţei

Legătura Curmătura Foii - Iezer Păpușa
Traseul nr. 7 Triunghi Galben este un traseu de retragere din masivul Piatra Craiului spre drumul auto de pe Valea Dâmboviţei, coborând din Curmătura Foii pentru aprox. 2 h, o pantă de 500 de m diferență de nivel. Este un traseu mediu, dar cu marcaje foarte rare pe unele porțiuni, ceea ce-l face unul dificil pt. orientare în condiții potrivnice.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
2,87km
Durată
~0:45h
Urcare
0m
Coborâre
440m
Vârf
1363m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Curmătura Foii (1367 m) (legătură cu traseele 4, 5, 35) poteca coboară spre sud-vest pe un picior de munte cu pădure în refacere (fostă exploatare). Atenţie: marcajele lipsesc în prima parte a traseului! Tot timpul trebuie să coborâm pe linia de culme! După circa 300 de metri diferenţă de nivel în coborâre ajungem la izvoarele Văii Tămaşului (a nu se confunda cu Bârsa Tămaşului!). Aici avem un stâlp indicator. Coborâm pe firul apei şi la circa 1030 m altitudine ajungem la confluenţa cu pârâul Oţeţelii. Facem dreapta şi urmăm poteca ce se lărgeşte şi devine drum forestier. Apar din când în când marcaje turistice! Pe drum coborâm 1.1 km până la podul care trece peste Dâmboviţa (908 m altitudine). Suntem acum pe drumul ce urcă spre barajul Pecineagu şi marcajele continuă în aval circa 1.5 km şi urcă pe piciorul Cascue spre munţii Iezer-Păpuşa. 500 de metri în aval se găseşte cabana Cascue.

Etape

Curmătura Foii (1367 m) - Valea Tămaşului - Valea Dâmboviţei

Descriere

Traseul nr 7 TG este traseul de legătură între Curmătura Foii (1367 m) (legătură cu traseele 4, 5, 35) și munţii Iezer-Păpuşa. Este un traseu în coborâre pe Valea Tămașului, ce străbate un picior de munte cu pădure în refacere (fostă exploatare) până la confluenţa cu pârâul Oţeţelii, unde poteca se lărgeşte şi devine drum forestier. Pe drum coborâm aprox. 1.1 km până la podul care trece peste Dâmboviţa (908 m altitudine), iar de aici marcajele continuă în aval circa 1.5 km şi urcă pe piciorul Cascoe spre munţii Iezer-Păpuşa.

Observații

Marcaje foarte rare din Curmătura Foii până în Valea Tămaşului, marcaje rare pe Valea Tămaşului

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Curmătura Foii-Valea Dâmboviţei în Braşov, Argeş, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment