Touristik Label - 404MN20: Dălghiu - Poiana Teslei

Traseul nr 20 Cruce Albastră este un traseu de vizitare a Abruptului Tesla, într-un urcuș la început mai abrupt şi apoi mai lin pe sub muntele Dungu, apoi prin şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla, de unde se ajunge la capătul nordic al Poienii Teslei (1380 m), iar apoi la intersecţia cu traseul 14 CR. Durata traseului este de 2 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,04km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
590m
Coborâre
100m
Vârf
1442m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din traseul 13, 100 de metri mai jos de valea Prundului. Urmăm drumul forestier ce merge pe sub muntele Dungu, la început mai abrupt şi apoi mai lin, spre prima poiană aflată la 1100 m altitudine. După parcurgerea poienii, reintrăm în pădure şi mai mergem încă un kilometru până la adăpătoarea pentru animale şi apoi primul izvor de sub Dungu (1200 m). Urmând poteca largă, ajungem la al doilea izvor aflat la 1262 m altitudine. Ajungem în 10 minute în şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla (circa 1250m) şi, pe curbă de nivel, mai traversăm o altă poiană lungă. În 900 de metri (134 m diferenţă de nivel, în urcare), ajungem la capătul nordic al Poienii Teslei (1380 m). Urmăm linia ascendentă a poienii până la 1420 m şi cotim stânga, spre pădure. Trecem pe lângă două izvoare şi apoi, pe curbă de nivel, prin pădure, ajungem în partea inferioară a Poienii Teslei. Pe lângă marginea pădurii, coborâm spre sud-est, până la intersecţia cu traseul 14.  

Etape

Dălghiu - Poiana Teslei

Descriere

Traseul nr. 20 CA este un traseu de dificultate medie, într-o drumeție de 2 h, fără probleme de orientare, într-un urcuș destul de solicitant pe 600 de m diferență de nivel, cu pornire de la cota 1000 (intersecția cu traseul 13), urmând drumul larg spre Poiana Dălghiului, apoi drumul forestier ce ne scoate într-o poiană la 1100 de m, continuând pe şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla și ieșind în capătul nordic al Poienii Teslei (1380 m), iar apoii coborând pe curbă de nivel la intersecţia cu traseul 14. Traseul porneşte din traseul 13, 100 de metri mai jos de valea Prundului, urmează drumul forestier ce merge pe sub muntele Dungu, la început mai abrupt şi apoi mai lin, spre prima poiană aflată la 1100 m altitudine, apoi reintră în pădure pentru încă un kilometru până la adăpătoarea pentru animale și primul izvor de sub Dungu (1200 m). Urmând poteca largă, se ajunge la al doilea izvor aflat la 1262 m altitudine, de unde, în 10 minute vom urma şaua despădurită dintre Dungu şi Tesla (circa 1250m), având Abruptul Telsei în toată splendoarea lui pe partea dreaptă. Pe curbă de nivel, vom traversa o altă poiană lungă urcând 134 m diferenţă de nivel, iar apoi vom ajunge la capătul nordic al Poienii Teslei (1380 m). Urmând linia ascendentă a poienii până la 1420 m, vom coti la stânga, spre pădure, unde vom trece pe lângă două izvoare și vom continua pe curbă de nivel, prin pădure până în partea inferioară a Poienii Teslei. Mai departe vom coborî spre sud-est, pe lângă marginea pădurii, până la intersecţia cu traseul 14.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Dălghiu - Poiana Teslei în Braşov, Ciucaş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment