Touristik Label - 1005MN02: Dâmbul Morii - fosta Cabană Bunloc

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Dâmbul Morii - fosta Cabană Bunloc
Traseul nr. 2 Triunghi Albastru este un traseu scurt de pătrundere în arealul Masivului Piatra Mare, într-un urcuș domol pe drum asfaltat până la confluenţa văii Chiva cu valea Pojarului, apoi pe drumul forestier de pe valea Pojarului si a Pojărelului până la marginea poienii de lângă fosta cabană Bunloc, loc cu o frumoasă perspectivă asupra Depresiunii Braşovului, cu orașul Brașov.. Durata traseului este de 1 - 1.5 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
3,09km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
310m
Coborâre
0m
Vârf
1003m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Dâmbul Morii urmăm pe drumul spre canionul 7 Scări. Înainte de bariera care închide drumul un stâlp indicator ne arată marcajul la stânga spre cabana Bunloc (intersecție cu traseele 3, 4 și 5). După 70 de metri lăsăm pe stânga o troiță de lemn și continuăm pe stradă în urcare pentru 550 de metri până la intrarea la hotelul Topaz. Lăsăm în dreapta un drum cu barieră spre o cabană privată și urmăm drumul din stânga. Drumul de exploatare ne urcă circa 900 de metri (pantă 12%) prin pădure, face trei curbe consecutive largi la stânga, dreapta, respectiv stânga pentru circa 1000 de metri cu aceeași pantă și marcajele ne indică să urcăm la dreapta. Urmăm linia poienii din dreapta și după 150 de metri (pantă 16,9%) ajungem la ruinele vechii cabane Bunloc (1000m) (legătură cu traseele 1 și 19).

Etape

Dâmbul Morii - fosta Cabană Bunloc

Descriere

Traseul nr. 2 TA este un traseu de dificultate ușor / mediu, accesibil în orice anotimp, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, într-o ascensiune cu aprox. 300 de m diferență de nivel, până la ruinele vechii cabane Bunloc (1000m). 

Marcajul pornește de pe DN1 E60, urmează drumul spre canionul 7 Scări pentru câteva sute de metri (traversând pârâul Timiş) pe lângă fosta cabană Dâmbu Morii (unul din cele mai iubite locuri de popas ale Braşovului în anii '70 - acum părăsită), pe drum asfaltat și lasă în dreapta traseele 3, 4 și 5. Continuând pe drumul ce urcă în stânga, printre vilele nou construite în zona fostului ştrand, ajungem la confluenţa văii Chiva cu valea Pojarului, de unde urmăm drumul forestier de pe valea Pojarului și a Pojărelului, drum ce descrie pe versantul drept, prin pădurea falnică de fag, o serie de serpentine. Ajunși în culme, o ultimă serpentină ne scoate la marginea poienii de lângă fosta cabană Bunloc (1000 m) (legătură cu traseele 1 și 19). De lângă fundaţia fostei cabane, ne vom bucura de o frumoasă perspectivă asupra Depresiunii Braşovului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dâmbul Morii - fosta Cabană Bunloc în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră