Touristik Label - 1003MN10: Dl. Stefăniţei - V. Fundoaia - La Vălaie

Legătura Dl. Ștefăniței - La Vălaie (creasta principală)
Traseul nr. 10 Triunghi Albastru este un traseu de legătură cu marcajul de creastă Bandă Roșie ce străbate pentru aprox. 50 de km Creasta Munților Rodnei de la E la V. Poteca noastră este un traseu de legătură, cu o urcare destul de lină pentru aprox 700 de m diferență de nivel în 2.5 - 3 h, până în creasta principală, în locul numit La Vălaie.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
5,53km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
680m
Coborâre
0m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

La 300 de metri de gara Dealul Ştefăniţei porneşte marcajul triunghi albastru. Cotim de la şosea şi urmăm drumul ce însoţeste malul drept al Văii Frumuşica (Fundoaia). După o oră de la plecare ajungem la o confluenţă. Un drum forestier destul de nou continuă spre dreapta, în timp ce în faţă se află un pârâu. Continuăm în urcare pe lângă acel pârâu. După 10 minute întâlnim un drum şi zărim o poiană în care se află câteva adăposturi de vară. Trecem prin partea stângă a colibelor şi intrăm în pădure. Marcaje sunt rare şi zona e împânzită de drumuri forestiere. Acestea ne vor scoate într-o poiană, unde se află o stână. Stâna rămâne puţin în dreapta (sud-est) şi drumul înierbat ne conduce spre stânga, acolo unde vom întâlni marcajul bandă roşie (traseu 1). Urmându-l spre dreapta, în 3 minute ajungem "La Vălaie", o succesiune de jgheaburi de beton, pentru adăpat animalele.

Etape

Dealul Stefăniţei - Valea Fundoaia - La Vălaie

Descriere

Traseul nr. 10 TA este un traseu ușor, care nu pune mari probleme, într-o urcare lină cu pornire din satul Dealul Stefăniței până în zona „La Vălaie” (o succesiune de jgheaburi de beton, pentru adăpat animalele), pe o potecă pastorală ce urcă în Creasta Munților Rodnei.

Din gara Dealul Stefăniței parcurgem 300 m pe lângă linia ferată spre sud, apoi cotim de la şosea şi urmăm drumul ce însoţeste malul drept al Văii Frumuşica (Fundoaia). După prima curbă mai strânsă a drumului, la cca. 1h de la plecare, ne aflăm la capătul acestuia, la o confluență, unde găsim și un izvor. Un drum forestier destul de nou continuă spre dreapta, în timp ce în faţă se află un pârâu. 

Continuăm în urcare pe lângă acel pârâu, traversăm pârâul și începem urcușul pe muchia de deal între cele doua pâraie, iar după 10 minute întâlnim un drum şi zărim o poiană în care se află câteva adăposturi de vară (pe care le putem folosi la nevoie). Mai departe trecem prin partea stângă a colibelor şi intrăm în pădure, într-o zonă împânzită de drumuri forestiere și marcaje rare.

Marcajele ne conduc într-o poiană, unde se află o stână, pe care o vom lăsa puţin în dreapta (sud-est) şi drumul înierbat ne conduce spre stânga, acolo unde vom întâlni marcajul bandă roşie (traseul 1), venind dinspre Pasul Șetref. Continuând spre dreapta, în 3 minute ajungem „La Vălaie”, o succesiune de jgheaburi de beton, pentru adăpat animalele.

Observații

Traseul nu este omologat.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Dl. Stefăniţei - V. Fundoaia - La Vălaie in Bistriţa-Năsăud, Rodnei is an uşor drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment