Touristik Label - 407MN43: Fereastra Zmeilor - Şaua dintre Lacuri - Cabana Podragu

Traseul nr. 43 Cruce Albastră este traseul de legătură între Fereastra Zmeilor (în apropiere de Portița Arpașului) și Cabana Podragu, așezată într-un cadru de poveste, pe valea glaciară Podragu cu lacul omonim. În primă fază, traseul coboară în Căldarea Pietroasă, sub creasta zimțată a Portiței Arpașului, apoi trece o serie de praguri și ajunge în Strunga Podrăgelului. De aici urcă pieptiș, traversând un picior de munte desprins din creasta principală (Creasta Podrăgel), ajunge în zona Lacului Podrăgel și urcă din nou abrupt în Curmătura dintre Lacuri, aflată pe Muchia Podragului. Urmează coborârea finală spre Cabana Podragu, respectiv Lacul Podragu. Este un traseu destul de solicitant, însumând aproape 900 de m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva frumoasă asupra Transfăgărășanului, a vârfurilor de pe creasta Arpășelului, o zonă deosebit de spectaculoasă și a văilor și căldărilor glaciare din zona Podragului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
3,57km
Durată
~2:00h
Urcare
440m
Coborâre
460m
Vârf
2260m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Fereastra Zmeilor, coborâm spre est în căldarea nordică. Poteca continuă spre NE şi coboară pe marginea unui vâlcel până în pragurile superioare ale Văii Arpaşului. De aici, urcăm pieptiş şi traversăm un puternic pilier ce coboară înspre nord din creasta principală, Creasta Podrăgel. Coborâm abrupt până când ajungem în zona Lacului Podrăgel. De aici, urcăm din nou pieptiş spre şaua dintre lacuri în Muchia Podragului, de unde coborâm până la Cabana Podragu, respectiv Lacul Podragu.

Etape

Fereastra Zmeilor - Căldarea Podrăgel - Şaua dintre Lacuri - Cabana Podragu

Descriere

-

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Fereastra Zmeilor - Şaua dintre Lacuri - Cabana Podragu în Braşov, Sibiu, Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment