Touristik Label - 705MN27: Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova

Traseul nr. 27 Punct Albastru este traseul de legătură între fosta Cabană Limbăşel și Cabana Gârbova, într-o drumeție de 1 - 1.5 h, cu o urcare domoală prin pădure, lăstăriș și plante înalte, ceea ce îl clasifică ca un traseu lesne de parcurs, fără probleme de orientare. În plus, odată ajunși la Cabana Gârbova, se poate face un popas într-un peisaj montan deosebit având Munţii Bucegi (Crucea Caraimanului, Colţii Morarului) în prim plan.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
1,72km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
230m
Coborâre
5m
Vârf
1331m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la fosta cabană Limbășel (acces pe valea Limbășel din valea Azugii) ne întoarcem spre sud 190 de metri pe drumul forestier, trecem de un pod de beton și la dreapta o săgeată indicatoare ne arată 1-1 1/2 ore până la cabana Gârbova (1320m). Urcăm 55 de metri spre nord-vest, cotim la stânga și continuăm în ușoară urcare 600 de metri (pantă 12,7%) până la primul vâlcel. Trecem pe partea dreaptă a acestuia, continuăm urcarea și după 450 de metri trecem al doilea vâlcel. Prin lăstăriș și plante înalte urcăm pe dreapta celui de-al doilea vâlcel, după 230 de metri trecem de o pompă de apă, urcăm 100 de metri și cotim ușor stânga pentru a ajunge după 100 de metri în spatele cabanei Gârbova.

Etape

Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova

Descriere

Traseul nr. 27 BA este un traseu de dificultate ușoară, abordând o potecă în urcare ușoară, străbătând câteva vălcele, prin pădure, lăstăriș și plante înalte, într-un peisaj relaxant, făcând legătura între fosta Cabană Limbăşel și Cabana Gârbova, într-o drumeție de 1 - 1.5 h.

Marcajul pornește de la fosta cabană Limbășel (acces pe valea Limbășel din valea Azugii)  trece de un pod de beton, întâlnește apoi o săgeată indicatoare pe partea dreaptă, și urcă o pantă ușoară (pantă 12,7%) până la un prim vâlcel. Se va traversa pe partea dreaptă a acestuia, se va continua urcarea spre un al doilea vâlcel prin lăstăriș și plante înalte, apoi vom trece de o pompă de apă. Continuând urcarea ușor stânga, vom ajunge după 100 de metri în spatele cabanei Gârbova.

Cabana Gârbova, situată la o altitudine de 1350m, pe traseul Predeal - Clăbucet - Cabana Gârbova - Azuga, oferă un bun prilej de popas și relaxare într-un cadru montan deosebit, cu perspective frumoase asupra Munților Bucegi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment