Touristik Label - 705MN27: Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova
Traseul nr. 27 Punct Albastru este traseul de legătură între fosta Cabană Limbăşel și Cabana Gârbova, având Munţii Bucegi (Crucea Caraimanului, Colţii Morarului) în prim plan. Poteca urcă scurt, pe un traseu lesne de parcurs, prin pădure, lăstăriș și plante înalte pînă la cabană, sub Vf. Clăbucetul Taurului și la 20 de min de stația Clăbucet - Plecare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,72km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
220m
Coborâre
0m
Vârf
1331m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la fosta cabană Limbășel (acces pe valea Limbășel din valea Azugii) ne întoarcem spre sud 190 de metri pe drumul forestier, trecem de un pod de beton și la dreapta o săgeată indicatoare ne arată 1-1 1/2 ore până la cabana Gârbova (1320m). Urcăm 55 de metri spre nord-vest, cotim la stânga și continuăm în ușoară urcare 600 de metri (pantă 12,7%) până la primul vâlcel. Trecem pe partea dreaptă a acestuia, continuăm urcarea și după 450 de metri trecem al doilea vâlcel. Prin lăstăriș și plante înalte urcăm pe dreapta celui de-al doilea vâlcel, după 230 de metri trecem de o pompă de apă, urcăm 100 de metri și cotim ușor stânga pentru a ajunge după 100 de metri în spatele cabanei Gârbova.

Etape

Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova

Descriere

 

Traseul nr. 27 PA face legătura între fosta Cabană Limbăşel și Cabana Gârbova, abordând o potecă în urcare ușoară,  în aprox. 1 - 1.5 h de drumeție, într-un peisaj relaxant (prin pădure și lăstăriș), câștigând 230 m altitudine.

Marcajul pornește de la fosta cabană Limbășel (acces pe valea Limbășel din valea Azugii), unde, după ce trecem de un pod de beton, întâlnim o săgeată indicatoare pe partea dreaptă și urcăm o pantă ușoară până la un prim vâlcel. Continuăm urcarea spre un al doilea vâlcel prin lăstăriș și plante înalte, apoi trecem de o pompă de apă. După cca.100 de m, ajungem în spatele cabanei Gârbova, la intersecția cu TA (traseul 10).

Cabana Gârbova, situată la o altitudine de 1350 m, pe traseul Predeal - Clăbucet - Cabana Gârbova - Azuga, oferă un bun prilej de popas și relaxare într-un cadru montan deosebit, cu perspective frumoase asupra Munților Bucegi (Crucea de pe Caraiman, Colţii Morarului) și asupra masivului Clăbucetul Taurului

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Fosta Cabană Limbăşel - Cabana Gârbova în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră