Touristik Label - 1101MN13: Gara Azuga - Valea Grecului - Cabana Diham

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Traseul din Azuga spre Cabana Diham pe Valea Grecului
Traseul nr. 13 Triunghi Galben este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire excepțională într-ale muntelui, o plimbare pentru savurat natura, închegat gașca și observat abruptul Bucegilor, Munții Baiului, Piatra Mare și Postăvarul, de pe Vârful Grecu, dacă se face un un mic detur de 5 minute. Se urmează drumul forestier de pe Valea Grecului, apoi din Șaua Grecului (legătura cu Traseul 12 Triunghi Albastru) se continuă pe drumul auto nemodernizat, pentru 20-25 de minute până la Cabana Diham.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,38km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
580m
Coborâre
201m
Vârf
1433m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Gara Azuga mergem circa 150 m spre nord, trecem Prahova şi urcăm pe Valea Grecului pe drum forestier 30-40 de minute și apoi pe potecă pe firul apei și în serpentine până în Şaua Grecului. Mergem în stânga pe sub Vârful Grecului, urcăm pe culme pe Vârful Leuca Mică şi coborâm la Dihamul Militar (unitate militară) şi apoi în Şaua Baiului.

 

Etape

Gara Azuga - Valea Grecului - Şaua Grecului - Şaua Baiului - Cabana Diham

Descriere

Un traseu de o zi ce se adresează tuturor categoriilor de împătimiți ai munților, de la avansați la începători, de la copii la părinți, mai puțin umblat, ce oferă perspective asupra Munților Baiului, Postăvaru, Piatra Mare și evident, Bucegi.

Traseul pleacă din Azuga și ajunge până la Cabana Diham prin pădure și pe culmi domoale și are marele avantaj că oferă panoramei excelente asupra abruptului Bucegilor. Iarna, în condiții de zăpadă mare se fac 3, 5 h până la Cabana Diham. Traseul este potrivit atât pentru plimbare pe jos cât și pentru schi de tură.

Situată în Munţii Dihamului, la marginea unei poieni largi de sub Măgura Cenuşie, Cabana Diham reprezintă o importantă bază turistică. Ea oferă un excelent loc de odihnă şi este în acelaşi timp un punct de plecare pentru numeroase excursii în împrejurimi sau în excursii mai dificile pe abruptul nordic al Bucegilor. Iarna cabana Diham serveşte ca bază pentru practicarea schiului fond. Cabana Diham (1320 m) este o destinaţie spectaculoasă şi accesibilă turiştilor cu o formă fizică moderată.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gara Azuga - Valea Grecului - Cabana Diham în Bucegi-Leaota, Braşov, Prahova este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră