Touristik Label - 415MN46: Gura Haitii-Dornişoara

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
16,35km
Durată
7:00-8:00h
Urcare
799m
Coborâre
828m
Vârf
1774m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din localitatea Gura Haitii, de la bifurcaţia a două drumuri, unul spre stânga, betonat, care urcă către fosta exploatare minieră şi unul către dreapta, forestier, care urcă spre Poiana Izvoarele. Tot la această bifurcaţie se întâlneşte şi un stâlp cu marcaje CR, CA şi PA. Se continuă pe drumul din dreapta, puţin peste 1 km, când se ajunge la poteca tematică 
12 Apostoli şi la panouri informative. Aici se virează dreapta către Pietrele Roşii. Se urcă prin pădure pentru 3,5 - 4 km, câştigând şi 500 m diferenţă pozitivă de nivel, ajungându-se astfel în Poiana Pietrele Roşii, la capătul căreia se intersectează traseul 43 (PR). Aici se virează stânga, iar pentru urmatorii 2 km, cele 2 marcaje, CA şi PR, merg impreună, în urcare uşoară, până se ajunge sub Vf. Tămău, la aprox. 1800 m altitudine. Aici, cele 2 trasee se despart, PR merge tot înainte către Pietrosul, iar CA virează dreapta, prin jnepeniş şi puiet de brad. Se continuă puţin în teren relativ plat, apoi coborâre ţinând uşor stânga, iar după aprox. 2 km se ajunge într-o mică poieniţă. Puţin după mijlocul poienii, se intră în pădure înspre dreapta, pe coborâre abruptă printre copaci pentru aprox. încă 2 km. Se ajunge astfel la un drum forestier pe Valea Voroava, care se urmează pentru următorii 5 km, până se intersectează Valea Dorna, respectiv traseul 49 (PG). Aici se virează dreapta, iar după 1 km se ajunge în centrul satului Dornişoara, destinaţia acestui traseu.

Etape

Gura Haitii-Vf.Pietrele Roşii-sub Vf.Tămău-Valea Voroava-Dornişoara

Descriere

-

Observații

Începând cu aprox. 6 km înainte de finalul traseului (la intrarea pe DF Voroava) şi până în satul Dornişoara marcajul este rar, dar traseul coboară evident pe DF pe malul pârâului Voroava. Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Gura Haitii-Dornişoara în Suceava, Călimani este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment