Touristik Label - 1208MN13: intersecţie traseul BR (sub Vârful Hăjmaru) - Aleea Piticilor - Gura Fântânii (DN 18)

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
11,60km
Durată
4:45-6:00h
Urcare
370m
Coborâre
1188m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Pasul Prislop începem urcarea pe traseul numărul 10 marcat cu bandă roşie şi triunghi albastru. Urmăm descrierea de la traseul 10 – bandă roşie până trecem de Tarniţa Ţâfa. De aici, la câteva minute de mers observăm un panou informativ de la Parcul Natural Munţii Maramureşului. Urmează o zonă cu urmă de drum, cu marcaj vizibil, stâlpi şi alte panouri informative până ajungem într-o zonă de jnepeniş. Aici găsim un panou şi săgeată marcată, trecem pe deasupra acestora şi ajungem la un alt panou informativ, cu referire la denumirea traseului (Aleea Piticilor). De la acesta intrăm în jnepeniş – dreapta, lăsăm poteca ce urcă şi urmăm traseul tăiat prin jnepeniş. Coborâm în circul Nord-Vest al Cearcănului. Ajungem la o stâncă marcată cu stâlp, de aici până în creastă poteca se pierde, marcajul e rar, deci atenţie, există mari şanse de rătăcire. După atingerea crestei şi coborârea a câtorva zeci de metri diferenţă de nivel, poteca prinde din nou contur, de aici traseul uşor de urmărit coboară faţa sudică a Cearcănului, trecând pe sub două stânci mari şi mai apoi traversează uşor stânga, intrând pe o creastă descendentă care ajunge în dreptul unei stâne. De aici urmează un drum auto forestier care nu mai pune probleme de orientare şi după aproximativ 45 minute ajungem în DN 18 în dreptul complexului Borşa.

Etape

intersecţie traseul BR (sub Vârful Hăjmaru) - Vârful Cornu Nedeii - Aleea Piticilor - sub Vârful Cearcănu - Gruiul Lung - Gura Fântânii (DN 18)

Descriere

-

Observații

Pericol ridicat de avalanşe  pe circul NV şi pe faţa sudică a Cearcănului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

intersecţie traseul BR (sub Vârful Hăjmaru) - Aleea Piticilor - Gura Fântânii (DN 18) în Maramureş, Maramureşului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment