Touristik Label - 403MN16: Între Rebre - Şaua Zânelor

Traseul nr. 16 Cruce Albastră este un traseu de legătură la poalele Munților Rodnei, străbătând Valea Obârşiei Rebrii, în urcare ușoară pentru aprox. 2 h până în Șaua Zânelor, unde intersectează marcajul bandă albastră (traseu 17) ce leagă Sângeorz Băi de creasta Munșilor Rodnei prin şaua Obârşia Rebrii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
4,47km
Durată
1:00-2:00h
Urcare
640m
Coborâre
40m
Vârf
1505m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe Între Rebre şi urcă pe drumul de TAF de pe Valea Obârşia Rebrii. După circa 3 km, la intersecţia dintre două pârâuri, poteca marcată părăseşte cursul apei şi urcă pe culmea dintre cele două pârâuri (marcajul e aplicat pe două stânci la 10 şi 15 m deasupra văii). Culmea e împădurită, iar după cca 20 minute se iese din pădure într-o poiană, în apropierea unei colibe ciobăneşti. Se parcurge poiana înspre vest, în urcare uşoară, urmărind marcajele aplicate pe pietre şi apoi poteca ciobănească. La ieşirea din poiană se reintră pe drumul de TAF, care a urcat prin stânga. (Atenţie, la coborâre nu există un marcaj care să indice trecerea de pe drum pe poteca prin poiană!). Apoi se continuă pe drum până în imediata apropiere a Şeii Zânelor, unde vom intersecta marcajul bandă albastră (traseu 17).

Etape

Între Rebre - Valea Obârsia Rebrii - Şaua Zânelor

Descriere

Marcajul Cruce Albastră începe din punctul denumit Între Rebre, urcă pe drumul de TAF de pe Valea Obârşia Rebrii pentru circa 3 km, unde, la intersecţia dintre două pârâuri, poteca marcată părăseşte cursul apei şi urcă pe culmea dintre cele două pârâuri (marcajul e aplicat pe două stânci la 10 şi 15 m deasupra văii). După cca 20 minute se iese din pădurea de pe culme într-o poiană, în apropierea unei colibe ciobăneşti, se parcurge poiana înspre vest, în urcare uşoară, până se reîntâlnește pe drumul de TAF, care a urcat prin stânga. De aici se continuă pe drum până în imediata apropiere a Şeii Zânelor, unde vom intersecta marcajul bandă albastră (traseu 17).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Între Rebre - Şaua Zânelor in Bistriţa-Năsăud, Rodnei is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment