Touristik Label - 407MN25: L. Capra - Refugiul Bâlea - Tunel - Refugiul Călţun

Traseul nr. 25 Cruce Albastră este traseul de legătură între Lacul Capra și Refugiul Salvamont de la Lacul Călţun, un traseu la mare înălțime, care evită segmentul de creastă Bâlea Lac - Muntele Paltinu. În primă fază poteca coboară la Cabana Salvamont Cota 2000, apoi, ajunge la intrarea în Tunelul de pe Transfăgărașan și cotește la stânga. De aici vom pătrunde în Căldarea Paltinului și vom continua prin jnepeniș pe sub Vf. Lăiţel.până la Valea Călţunului. Urmând firul văii, vom urca la căldarea Lacului Călțun, loc frumos de corturi. Este un traseu relativ lesne de parcurs, cu diferențe de nivel de aprox. 1500 de m, pe parcursul a 3.5 h de drumeție. Efortul depus ne va fi răsplătit de perspectiva asupra văilor înconjurătoare și asupra Transfăgărășanului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,19km
Durată
~3:30h
Urcare
720m
Coborâre
820m
Vârf
2312m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din capătul dinspre est al Lacului Capra, coborâm uşor spre vest şi traversăm pe curbă de nivel piciorul care coboară de pe Vf. Iezeru Caprei, contiunăm pe versantul sudic al vârfului, pe curbă de nivel, până când ajungem deasupra unei căldăruşe suspendate în care coborâm. Continuăm coborârea pe marginea estică a văii, din ce în ce mai abrupt, printr-o zonă expusă şi dificilă mai ales în caz de condiţii meteo nefavorabile. Coborâm în zig zag-uri, urmează apoi o traversare spre est şi curând ajungem la Cabana Salvamont Cota 2000. Ne întoarcem pe Transfăgărăşan, pe sub copertine, până la intrarea în tunel. Aici o luăm spre stânga, SV şi intrăm pe poteca ce merge pe curbă de nivel, uşor ascendent, traversăm mai multe vâlcele şi urcăm uşor până când ajungem în culmea Pisica. De aici, intrăm pe versantul vestic al culmii, de unde coborâm până în Valea Paltinului, continuăm pe vale traversând-o şi apoi pe curbă de nivel pe versantul SE al crestei principale, pe sub Vf. Lăiţel. Traversăm piciorul care coboară de pe vârf prin jnepeniş şi intrăm pe Valea Călţunului. Coborâm în firul văii şi apoi urcăm direct pe firul văii până ajungem la căldarea în care este Refugiul Salvamont de la Lacul Călţun. De aici, putem continua spre vest pe BR, către Vf. Negoiu, sau către est, spre Bâlea Lac.

Etape

Lacul Capra - Cabana Salvamont Cota 2000 - Refugiul Bâlea - Tunel - Culmea Pisica - Valea Paltinu - Valea Călţun - Refugiul Călţun

Descriere

-

Observații

Marcaj bun.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

L. Capra - Refugiul Bâlea - Tunel - Refugiul Călţun în Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment