Touristik Label - 606MN09: L. Galeş - Tăurile din V. Rea - Şaua Pelegii

Traseul nr. 9 Cruce Roșie este traseul de legătură între valea Galeşului şi Valea Rea, o deviere a traseului Triunghi Roșu spre şaua Vârful Mare, ocolind Porțile Închise, sector periculos. Este un traseu de dificultate medie, fără să pună probleme de orientare, într-o ascensiune cu aprox. 500 de m diferențe de nivel, pe parcursul a 1 - 2 h de drumeție. Pe parcursul iernii, traseul poate fi periculos, în funcţie de cantitatea şi calitatea zăpezii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
2,84km
Durată
1:00-2:00h
Urcare
430m
Coborâre
110m
Vârf
2266m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Acest traseu de legătură între valea Galeşului şi Valea Rea este frumos şi foarte util drumeţilor. Mai demult, pe aici era deviat traseul de creastă marcat cu bandă roşie, pentru a nu parcurge Porţile Închise, porţiune periculoasă. Poteca urcă de la lacul Galeş printre tufe de jnepeni, stâncării, izvoare bogate, până în şaua Zănoagele Galeşului, loc de trecere între valea Galeşului şi Valea Rea. De aici, putem admira atât lacul Galeş cu impunătorul Vârf Mare şi spectaculoasele Porţi Închise în fundal, cât şi marea de bolovani din Valea Rea, cu cele şapte lacuri ale sale. Apoi, coborâm pe lângă Lacul Mare din Valea Rea şi după întâlnirea cu traseul 5 (marcaj triunghi galben), urcăm în şaua Pelegii, aflată în creasta principală, între coloşii Peleaga şi Păpuşa.

Etape

Lacul Galeş - Şaua Zănoagele Galeşului - Tăurile din Valea Rea - Şaua Pelegii

Descriere

-

Observații

Traseul nu este omologat. Traseu accesibil iarna turiştilor cu experienţă, bine echipaţi, în funcţie de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

L. Galeş - Tăurile din V. Rea - Şaua Pelegii în Hunedoara, Retezat este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment