La Şipote - Cabana Diham - Pichetul Roşu

Traseul ce leagă Cabana Diham de Pichetul Roșu
Traseul nr. 20 Bulină Roșie unul dintre cele mai ușoare trasee montane din Bucegi, un traseu simplu, ce nu pune mari dificultăți, traversând câteva poienițe, cu o singură porțiune de urcare mai susținută, pe piciorul Muchiei Cenuşii, și continuând în urcare domoală până la Cbana Diham și mai departe spre Poiana Pichetul Roşu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
6,10km
Durată
~2:30h
Urcare
440m
Coborâre
110m
Vârf
1454m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din DN73A şi urmează pentru circa 800 de metri drumul de acces spre Cabana Forban (Steaua). Părăsim drumul înainte să înceapă serpentinele şi urcăm pe curbă de nivel uşor ascendentă, traversând câteva pâraie. Pe două dintre ele întâlnim izvoare bogate. Ajungem până la un pilon al reţelei electrice aeriene şi în 10 minute coborâm în Valea Frăsinetului (drum auto ce face legătura cu Valea Ghimbavului). Mergem în amonte circa 400 de metri şi după un pod de beton urcăm în dreapta abrupt, scurtând serpentinele unui drum de TAF. Ajungem în Poiana Frăsinetului, de unde porneşte marcajul 19 (cruce galbenă) spre Valea Glăjăriei (nu există stâlp indicator!). Facem stânga (spre sud) şi urcăm pe versantul estic al Muchiei Cenuşii, urmând linia de curent electric, până la Cabana Diham (1320 m). Continuăm urcuşul spre Vârful Diham şi după construcţiile noi de deasupra Cabanei Diham, lăsăm în stânga 12 (marcajul triunghi albastru) şi facem dreapta, în urcare, spre Pichetul Roşu. Ocolim Vârful Diham pe versantul vestic şi ieşim în 45 de minute de la Cabana Diham în Poiana Pichetul Roşu (legătura cu marcajele 9 şi 11).

Etape

La Şipote - Cabana Diham (1320 m) - Poiana Pichetul Roşu (1445 m).

Descriere

Un traseu care nu pune probleme niciunui drumeț, cu un grad de dificultate ușor și practicabil tot timpul anului, traseul La Șipote - Pichetul Roșu, traversează mai multe poienițe unde se poate face popas, și ajunge în Poiana Pichetul Roşu (legătură cu marcajele 9 şi 11).
De la Șipote drumul începe să își dezvăluie pitorescul, trecând printr-o superbă poiană de pe coama bazinului despărțitor dintre Valea Râșnoavei si Valea Ghimbavului, Vf. Bucșoi, Poiana Frăsinetului și Colții Morarului, completând tabloul din depărtare.
Se urmărește drumul auto spre Cabana Forban, pentru cca 800 de m, apoi se urcă pe curbă de nivel spre Valea Frăsinetului, traversând câteva pâraie. Pe două dintre ele întâlnim izvoare bogate. Odată ajunși în Poiana Frăsinetului, lăsăm în dreaptă marcajul 19 (spre Valea Glăjăriei). Facem stânga (spre sud) şi urcăm pe versantul estic al Muchiei Cenuşii, urmând linia de curent electric, până la Cabana Diham.
Situată la altitudinea de 1320 m, Cabana Diham este una din cele mai solicitate cabane atât pe timp de vara cât și pe timp de iarnă, fiind ușor accesibila din 4 direcții: Predeal, Azuga, Bușteni și Râșnov. Dacă doriți să poposiți e recomandat să sunați înainte, chiar și doar pentru servirea mesei.
Din Poiana Diham, continuăm urcuşul ocolind Vârful Diham spre Pichetul Roşu. În 45 de minute de la Cabana Diham, se ajunge în Poiana Pichetul Roșu. (legătură cu marcajele 9 şi 11).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

La Şipote - Cabana Diham - Pichetul Roşu în Braşov, Braşov Ciclist este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment