Touristik Label - 501MN19: La Şipote - Valea Glăjăriei

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura drumul auto spre Râșnov (La Șipote) - Cabana Diham
Traseul nr. 19 Cruce Galbenă este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, nu pune dificultăți, traversând câteva poienițe, cu o singură porțiune de urcare mai susținută, spre Poiana Frăsinetului, pe piciorul Muchiei Cenuşii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,91km
Durată
1:15-1:45h
Urcare
190m
Coborâre
270m
Vârf
1238m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din DN73A şi urmează pentru circa 800 de metri drumul forestier. Ieșim la dreapta pe potecă şi urcăm pe curbă de nivel uşor ascendentă, traversând câteva pâraie. Ajungem până la un pilon al reţelei electrice aeriene şi în 10 minute coborâm în Valea Frăsinetului. Mergem în amonte circa 400 de metri şi după un pod de beton urcăm în dreapta abrupt, scurtând serpentinele unui drum de TAF. Ajungem în Poiana Frăsinetului, ţinem direcţia spre nord şi, pe curbă de nivel, coborâm prin două poieni pe piciorul nordic al Muchiei Cenuşii. În a doua poiană urcăm spre sud pe piciorul de munte, până la un drum de TAF pe care îl urmăm în dreapta. Coborâm pe un drum de TAF care ne duce pe Vâlcelul lui Timen până la intersecţia dintre Valea Glăjăriei şi Valea Dihamului.

 

Etape

La Şipote - Poiana Frăsinet - Valea Glăjăriei

Descriere

Un traseu care nu pune probleme drumeților, cu un grad de dificultate ușor și practicabil tot timpul anului, traseul La Șipote -Valea Glăjăriei, traversează mai multe poienițe unde se poate face popas, și ajunge pe piciorul nordic al Muchiei Cenuşii din amonte de Cabana Diham, coborând mai departe în Valea Glăjăriei.

Pornirea se face din punctul „La Şipote” de pe DN73A (comun cu traseele 18 şi 20), se urmărește drumul auto spre Cabana Forban, pentru cca 800 de m, apoi se urcă pe curbă de nivel spre Valea Frăsinetului, traversând câteva pâraie. Pe două dintre ele întâlnim izvoare bogate. Odată ajunși în Poiana Frăsinetului, lăsăm în stânga marcajul 20 (spre Cabana Diham). Urmează o coborâre prin două poieni pe piciorul nordic al Muchiei Cenuşii.

În circa 45 de minute de la plecarea din Poiana Frăsinetului întâlnim un indicator ce ne arată 45 de minute până în Valea Glăjăriei, pe marcaj cruce galbenă şi 40 de minute până la Diham, pe marcaj punct galben (Traseul 47). Parcurgem cele 45 de minute în coborâre abruptă pe un drum de TAF care ne duce pe Vâlcelul lui Timen până la intersecţia dintre Valea Glăjăriei şi Valea Dihamului în punctul numit “La Glăjărie” (nu avem stâlp indicator!) (legătura cu marcajul 46, ce leagă Poiana Mălăiești de Cabana Diham).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

La Şipote - Valea Glăjăriei în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră