Touristik Label - 1019MN24: oraş Borsec - sub Vf. Mândru - intersecţie traseul BA

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Borsec - zona Tinoave (pe Valea Malnaș)
Traseul 24 Triunghi Albastru este un itinerar ușor de vacanță din munții Borsecului (subdiviziune a Giurgeului), ce face legătura între orașul Borsec și zona Tinoave, la intersecția cu traseul BA (Borsec - Pasul Chiozrez). Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte, urmând drumul de pe Valea pârâului Malnaş.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,46km
Durată
~1:45h
Urcare
300m
Coborâre
189m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de pe DN15 printre ogrăzile oamenilor pe un drum asfaltat de-a lungul pârâului Malnaş. Traversăm pârâul pe-un pod de lemn, apoi continuăm urcarea domoală pe un drum înierbat. După 2,5 km marcajul devine rar, în partea dreaptă deschizându-se o zonă defrişată. Ocolim Vf. Mândru prin partea sudică a sa, iar apoi coborâm printr-o pădure de mesteceni până la intersecţia cu BA.

Etape

oraş Borsec (cart. Borsecul de Jos) - Pârâul Malnaş - sub Vf. Mândru - Pârâul Mândra - intersecţie traseul BA (DJ128)

Descriere

Traseul 24 TA este un itinerar favorabil pentru cicloturism, străbătând Valea pârâului Malnaş dinspre orașul Borsec spre pepiniera Tinoave, pe sub Vf. Mândru. Este un traseu ușor, cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Marcaje rare pe final.

Traseul pornește de pe DN15 înspre S, pe drumul asfaltat ce trece printre casele oamenilor, de-a lungul pârâului Malnaş. După ce trecem un un pod de lemn, continuăm urcarea pe un drum de pământ care lasă Vf. Malnaş la stânga și ajunge sub piciorul Dealul Lat (zona Fundul Malnaşului). Marcajul devine rar, traversăm o zonă cu defrișări și ocolim Vf. Mândru pe la S.

Mai departe coborâm printr-o pădure de mesteceni până în zona Tinoave, la intersecţia cu marcajul BA.(Borsec - Pasul Chiozrez) - traseul 23 cicloturistic, pe care putem reveni în circuit spre cartierul Borsecul de Jos.

Observații

De la observatorul de animale (km 2,45) până la final marcajul este rar sau inexistent.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Borsec - sub Vf. Mândru - intersecţie traseul BA in Harghita, Giurgeu-Hăşmaş is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră