Touristik Label - 105MN29: Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu

Traseul nr. 29 Bandă Albastră este traseul de legătură între Valea Azugii (zona păstrăvăriei Limbășel) și poteca pietruită Drumul lui Ceaușescu ce urcă domol la cabana- hotel La Susai Mountain Resort, într-o drumeție de 4 - 4.5 h, urmând muchia Muntelui Clăbucetul Azugii, coborând apoi la stâna de sub Clăbucetul Azugii, de unde se continuă prin pădure, în ușoară coborâre până la intersecția cu poteca Drumul lui Ceaușescu. Observație: Lipsă marcaje de la păstrăvăria Azugii până la stâna de sub Clăbucetul Azugii!
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
6,04km
Durată
3:30-4:30h
Urcare
470m
Coborâre
150m
Vârf
1577m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din spatele păstrăvăriei Azuga. Pentru a intra în traseu, de la poarta păstrăvăriei mergem 330 de metri amonte pe valea Azugii și după gardul păstrăvăriei cotim stânga prin pădure. Urcăm în linia culmii piciorului Limbășel și urmăm culmea în urcare susținută pentru 2,2 kilometri (pantă medie 17%) până la golul alpin al Clăbucetului Azugii. Urcăm 600 de metri ușor până în vârful Clăbucetul Azugii și coborâm spre nord-vest spre stâna de sub vârf (pe piciorul Cenușeroaiei) (615m). De la stână cotim dreapta (est) pe un drum de exploatare care ajunge la marginea stângă a pădurii. După intrarea în pădure dăm de un izvor temporar și continuăm 200 de metri până la o primă poiană mică. Pe stânga poienii intrăm iarăși în pădure și parcurgem 1,8 kilometri în ușoară coborâre până la intersecția cu traseul 26. La data parcurgerii traseului nu existau marcaje între păstrăvărie și stâna de sub Clăbucetul Azugii!

Etape

Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu

Descriere

Traseul nr. 29 BA este un traseu de dificultate ușoară / medie,  într-o drumeție de 4 - 4.5 h, pornind din spatele păstrăvăriei Azuga, într-o urcare susținută pe culmea Limbășelului prin pădure, până la plaiul şi stânele de pe vârful Clăbucetul Azugii (1586m).

Traseul pornește din spatele păstrăvăriei Azuga, depășind gardul păstrăvăriei (amonte pe valea Azugii) și cotind la stânga prin pădure. Urmează o urcare susținută pentru 2,2 kilometri (pantă medie 17%) până la golul alpin al Clăbucetului Azugii, pe linia culmii piciorului Limbășel. Din golul alpin, ne vom angaja într-o urcare ușoară până în vârful Clăbucetul Azugii, unde merită să facem un popas pentru a observa culmile și vârfurile înconjurătoare.

Încă de la ieșirea din pădure, vom observa în apropiere Munții Neamțului, cu cele trei vârfuri care ies în evidență (Rusu, Șteviei și Neamțului), în timp ce în spatele nostru, crestele semețe ale Bucegilor, vor ieși deasupra culmii Clăbucetul Taurului, iar în stânga lor se va observa culmea Urechea cu pârtiile de ski Sorica și Cazacu, și culmea Petru-Orjogoaia din Munții Baiului. De pe vârf, în zilele senine, cu vizibilitate optimă, panorama se va deschide și mai larg, la dreapta Bucegilor, dezvăluindu-se creasta Pietrei Craiului, muntele Postavaru și Piatra Mare.

Reluând traseul, vom coborî de pe vârful Clăbucetul Azugii spre nord-vest, spre stâna de sub vârf (pe piciorul Cenușeroaiei), apoi vom urma un drum de exploatare care ne va conduce în pădure (unde există un izvor temporar). De la izvor, vom ajunge la o primă poiană mică, apoi vom intra din nou în pădure și vom parcurge aprox. 1,8 kilometri în ușoară coborâre până la intersecția cu traseul 26 (Drumul lui Ceaușescu - marcaj Triunghi Albastru).

Observații

marcaje inexistente de la păstrăvăria Azugii până la stâna de sub Clăbucetul Azugii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu în Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment