Touristik Label - 105MN29: Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura V. Azugii - La Susai Resort, pe M. Clăbucetul Azugii
Traseul nr. 29 Bandă Albastră este traseul de legătură între Valea Azugii (zona păstrăvăriei Limbășel) și poteca pietruită Drumul lui Ceaușescu, ce urcă domol la cabana - hotel La Susai Mountain Resort. Traseul urcă muchia Muntelui Clăbucetul Azugii până la stâna de sub Clăbucetul Azugi, prin pădure, fără marcaje.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,04km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
560m
Coborâre
220m
Vârf
1577m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din spatele păstrăvăriei Azuga. Pentru a intra în traseu, de la poarta păstrăvăriei mergem 330 de metri amonte pe valea Azugii și după gardul păstrăvăriei cotim stânga prin pădure. Urcăm în linia culmii piciorului Limbășel și urmăm culmea în urcare susținută pentru 2,2 kilometri (pantă medie 17%) până la golul alpin al Clăbucetului Azugii. Urcăm 600 de metri ușor până în vârful Clăbucetul Azugii și coborâm spre nord-vest spre stâna de sub vârf (pe piciorul Cenușeroaiei) (615m). De la stână cotim dreapta (est) pe un drum de exploatare care ajunge la marginea stângă a pădurii. După intrarea în pădure dăm de un izvor temporar și continuăm 200 de metri până la o primă poiană mică. Pe stânga poienii intrăm iarăși în pădure și parcurgem 1,8 kilometri în ușoară coborâre până la intersecția cu traseul 26. La data parcurgerii traseului nu existau marcaje între păstrăvărie și stâna de sub Clăbucetul Azugii!

Etape

Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu

Descriere

Traseul nr. 29 BA face legătura între păstrăvăria Azuga și Drumul lui Ceaușescu, într-o urcare susținută pe culmea Clăbucetul Azugii. Este un traseu relativ scurt, în cca 3.5 - 4 h de drumeție, cu aprox. 600 de m diferențe de nivel.

Traseul pornește din spatele păstrăvăriei Azuga (amonte pe valea Azugii), la stânga prin pădure. Urmează o urcare susținută pentru cca. 2,2 km (pantă medie 17%) până la golul alpin al Clăbucetului Azugii, pe linia culmii piciorului Limbășel. Din golul alpin, ne angajăm într-o urcare ușoară până în vârful Clăbucetul Azugii (1586 m), unde merită să facem un popas pentru a observa culmile și vârfurile înconjurătoare. 

Încă de la ieșirea din pădure, vom observa în apropiere Munții Neamțului, cu cele trei vârfuri care ies în evidență (Rusu, Șteviei și Neamțului), în timp ce în spatele nostru, crestele semețe ale Bucegilor, ies deasupra culmii Clăbucetul Taurului. În stânga observăm culmea Urechea (cu pârtiile de ski Sorica și Cazacu) și culmea Petru-Orjogoaia, din Munții Baiului. De pe vârf, în zilele senine, cu vizibilitate optimă, panorama se deschide și mai larg, la dreapta Bucegilor, ivindu-se creasta Pietrei Craiului, muntele Postavaru și Piatra Mare. 

Reluâm traseul și coborâm de pe Vf. Clăbucetul Azugii spre NV, spre stâna de sub vârf (pe piciorul Cenușeroaiei), apoi urmăm un drum de exploatare care ne va conduce în pădure, unde există un izvor temporar. De la izvor ajungem la o primă poiană mică, apoi vom intra din nou în pădure și vom parcurge aprox. 1,8 km în ușoară coborâre până la intersecția cu traseul 26 (Drumul lui Ceaușescu) Urmându-l (marcaj TA), putem fie să coborâm înapoi la Valea Azugii, fie să ajungem la cabana - hotel La Susai Mountain Resort.

Observații

marcaje inexistente de la păstrăvăria Azugii până la stâna de sub Clăbucetul Azugii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Păstrăvărie Valea Azugii - sub Clăbucetul Azugii - Drumul lui Ceauşescu în Prahova, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră