Touristik Label - 117MN35: Pasul Criştior (Şaua Criştiorului) - Vf. Cucurbăta Mare (Vf. Bihor)

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
13,32km
Durată
5:15-7:00h
Urcare
1468m
Coborâre
259m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din Pasul Criştior (sub Dealul Mare) pe drumul pietruit ce trece prin stânga unui local de alimentaţie publică din satul Criştiorul de Sus. După aproximativ 2,5 km de la pornire părăsim la dreapta drumul principal pe lângă o casă veche, de unde începem o urcare lungă, dar nu foarte abruptă. Ajungem pe un vârf, coborâm până la un drum care la dreapta duce spre satul Bâlc, dar noi continuăm în faţă pe culme. De aici începe o urcare continuă până pe Cucurbăta Mare (Vf. Bihor), trecând pe Dealul Runcului, pe lângă Vf. Tăul Mare şi pe lângă lacul Tăul Mare. În zona Vf. Tăul Mare este necesară atenţie sporită, datorită faptului că poteca se pierde prin vegetaţia crescută pe potecă.

Etape

Pasul Criştior (Şaua Criştiorului) - sat Criştioru de Sus - Vf. Dobrescu - Poiana La Răscruce - Dl. Runcului - Vf. Tăul Mare (Zănoaga) - Vf. Cucurbăta Mare (Vf. Bihor)

Descriere

-

Observații

Marcaje rare mai ales în partea superioară. Poteca se poate pierde prin poieni. Iarna recomandat doar schiorilor antrenaţi şi echipaţi.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Pasul Criştior (Şaua Criştiorului) - Vf. Cucurbăta Mare (Vf. Bihor) în Bihor, Pădurea Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment