Touristik Label - 814MN17: Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Km 18 DN67D (Motel Dumbrava)

0

Trail Details [ro]

Dificultate
hard
Distanţă
11,16km
Durată
5:00-6:30h
Urcare
1226m
Coborâre
870m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează de la km 26 al drumului naţional 67D, din dreptul unei parcări cu loc de popas, loc numit Piatra Pușcată. Aici este locul de început al traseelor punct galben, punct roșu, cruce roșie si triunghi albastru. Traseul începe cu un urcuș abrupt prin pădure. La un moment dat ajungem într-o poiana strajuită în partea superioară de pereţi calcaroși. Aici întâlnim câteva case ţărăneşti cu gradini și livezi. În continuare traseul continuă prin Cheile Tâmnei (Foeroaga Tâmnei), pe care le parcurge pe întreaga lor lungime. În partea superioară a acestora ni se dechide Crovul Mare (o dolină imensă, adâncă de peste 100 de metri). De aici traseul nostru o ia cu 90 de grade la dreapta, trecând succesiv prin Poienile Porcului, Crovul Medvedului și Poiana Ploştinioarele. Din Poiana Ploştinioarele începem urcușul spre creasta Munţilor Mehedinţi, pe care o atingem în vârful Pietrele Albe (1335 m). De aici urmează o coborâre mai dificilă printre stânci de calcar, arbuști și fagi tineri. La un moment dat ieșim din pădure într-o poiană largă, la capatul căreia ne intersectam cu marcajul cruce albastră. Dacă îl urmăm pe acesta la vale, vom trece prin Cheile Ţăsnei și vom ajunge în dreptul Motelului Dumbravă.

Etape

Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Cheile Tâmnei - Poienile de sus - Vf. Pietrele Albe - Poiana Ţăsnei în amonte de Cheile Ţăsnei - Km 18 DN67D (Motel Dumbrava)

Descriere

-

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Km 18 DN67D (Motel Dumbrava) în Mehedinţi, Cernei-Mehedinţi este un traseu de drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment