Touristik Label - 914MN20: Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Șaua Arșasca

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
7,99km
Durată
4:00-5:00h
Urcare
947m
Coborâre
401m
Vârf
1240m

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează de la km 26 al drumului naţional 67D, din dreptul unei parcări cu loc de popas, loc numit Piatra Pușcată. Aici este locul de început al traseelor punct galben, punct roșu, cruce roșie si triunghi albastru. Traseul începe cu un urcuș abrupt prin pădure. La un moment dat ajungem la o fântână cu jgheab de lemn unde marcajele se despart, traseul punct roșu luând-o în dreapta, ajungând într-o poiană străjuită în partea superioară de pereţi calcaroși. Aici întâlnim câteva case ţărăneşti cu gradini și livezi. În continuare traseul continuă prin Cheile Tâmnei (Foeroaga Tâmnei ), pe care le parcurge pe întreaga lor lungime. În partea superioară a acestora ni se dechide Crovul Mare. De aici traseul nostru o ia cu 90 de grade la stânga, trecem prin Poiana Mare și ajungem în marginea Poienii Beletina, unde ne întâlnim cu marcajul bandă roșie. Trecând prin pădure, atingem Culmea Mazdronea, unde ne intersectam cu marcajul triunghi albastru care coboară dispre Vârful lui Stan. După o scurtă coborâre ajungem la DN67D, în Șaua Arșasca.

Etape

Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Cheile Tâmnei - Crovul Mare - Poiana Mare - Poiana Beletina - Șaua Arșasca

Observații

Marcaj rar în Poiana Beletina.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Piatra Pușcată / Confluenţa Tâmnei cu Cerna (km 26) - Șaua Arșasca în Mehedinţi, Cernei-Mehedinţi este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment