Touristik Label - 310MN01D: Platoul Ciumerna - lângă Vf. Muncelului - Pădurea Mlaca - Poiana cu narcise de la Negrileasa - Dealul Boteșul - Dâmbul Arsurilor - Pasul Bucium

0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
13,93km
Durată
7:00-9:00h
Urcare
591m
Coborâre
668m

Tabs

Indicaţii de orientare

După întâlnirea cu traseul 17 (CG), drumul continuă pe platoul calcaros, printre doline, întâlnește niște stâne și parcurge o pădure depășind două vârfuleţe împădurite. Ocolim Vf. Muncelului prin stânga (SV) prin niște poieni unde ne ajută stâlpii de marcaj montaţi în locurile esenţiale. Admirăm Cheile Caprei spre sud. Lăsăm în dreapta o gospodărie, marcajul urmărind culmea pe deasupra ei. Urmează un parcurs lung și frumos în care alternează pășunile și pâlcurile de pădure. Marcajul folosește drumuri forestiere și este bine realizat. Pădurea se schimbă, apar molizii. Întâlnim un drum bun care vine din Mogoș și ajungem în Poiana Negrileasa. La 5 minute se află cabana nou construită cu acelasi nume. În anotimpul potrivit aici putem admira poienile cu narcise (rezervaţie naturală). Continuăm pe drumul de culme și după mai puţin de 1 km ajungem lângă o gospodărie permanentă unde întâlnim traseul 23 (BA) care vine de la Dâmbău. Urcăm printr-un pâlc de pădure de molid și ieșim într-o șa marcată cu un stâlp indicator. Următorul vârf (Vâlcoi) îl ocolim prin stânga și ajungem într-o altă șa, unde se află o troiţă de lemn. Aici un drum ocolește prin stânga (sud), dar marcajul alege să urce direct, reîntâlnindu-se cu drumul sus pe platou. Intrăm în pădurea de fag, ocolim vârful împădurit Brădoi prin dreapta (nord), parcurgem o zonă de pășuni mărginite la nord de pădure, iar la un stâlp de înaltă tensiune schimbăm direcţia de mers înspre dreapta (NV) și coborâm pe un drum, pe lângă niște case, în Pasul Bucium.

Observații

Pe ultima porţiune, întalnim marcajul vechi BA

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Platoul Ciumerna - lângă Vf. Muncelului - Pădurea Mlaca - Poiana cu narcise de la Negrileasa - Dealul Boteșul - Dâmbul Arsurilor - Pasul Bucium în Alba, Trascău este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment