Touristik Label - 405MN60: Poiana Braşov - Padina Lăutei - Cabana Postăvaru

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Poiana Braşov - Cabana Postăvaru, prin Padina Lăutei
Traseul nr. 60 Cruce Albastră este traseul de legătură între Poiana Brașov și cabana Postăvaru / Julius Romer, ocolind zona pârtiilor pe „Drumul lui Julius Romer", o zonă foarte frumoasă, sălbatică, de interes peisagistic. Este un traseu de dificultate medie, fără să pună probleme de orientare, cu o ascensiune de aprox. 600 de m diferență de nivel, pe parcursul a 4 - 4.5 h de drumeție.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
3,48km
Durată
3:00-4:30h
Urcare
610m
Coborâre
30m
Vârf
1578m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la capătul străzii Valea Lungă (intersecție cu traseele 44 și 61). Le lăsăm în dreapta și vom merge în comun cu traseele 55 și 59. Urcăm 100 de metri pe marginea dreaptă a pârtiei și cotim la dreapta printr-o zonă cu vegetație bogată. După 100 de metri ajungem la un drum de exploatare și cotim la stânga. Mergem pe drumul de exploatare 105m (pantă 15,9%) și ieșim la dreapta prin pădure. După 65 de metri ajungem într-o variantă a pârtiei Lupului care merge pe sub Prăpastia Lupului. Cotim la dreapta și mergem 840 de metri până la intersecția cu pârtia Lupului. Lăsăm în dreapta traseele 55 și 59 și urcăm ușor spre stânga. După pârtie găsim săgeată indicatoare spre cabana Postăvaru. Urcăm 265m (pantă 16,8%) pe drum de exploatare și ieșim la stânga pe poteca bine marcată. Urcăm 575m (pantă 16,9%) până la intrarea în Padina Lăutei. Cotim la stânga și urcăm pe firul padinei 205m (pantă 33,4%). Lăsăm padina în față și cotim la stânga pentrru a urca 265m (pantă 30,9%) până la marginea pârtiei Lupului. Cotim la dreapta prin pădure, după 230 de metri depășim niște trepte de lemn și după alți 90 de metri ajungem la pârtia Lupului. Traversăm pârtia în ușoară urcare și ajungem la intersecția cu traseul 54. Continuăm în urcare ușor în dreapta și în 150 de metri (pantă 24,5%) întâlnim traseele 38 și 49 care vin de pe muchia Crucuru și traversează pârtia Sulinar. Cotim la dreapta și mergem în comun cu trasele 38, 49 și 54. Urcăm pe 6 serpentine 435m (pantă 18,2%) până la cabana Postăvaru/Julius Romer (1604m).

Etape

Poiana Braşov - Pârtia Lupului - Padina Lăutei - Cabana Postăvaru

Descriere

Traseul nr. 60 CA este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu ascensiuni de peste. 600 de m, pornind din Poiana Brașov, traversând pârtia Lupului și urcând până la intrarea în Padina Lăutei, de unde se urcă aprig pe firul padinei, apoi pe marginea pârtiei Lupului până la intersecția cu traseele care vin de pe Culmea Crucuru. De aici urcarea se mai domolește și se urcă pe 6 serpentine până la cabana Postăvaru / Julius Romer (1604m).

Traseul, cunoscut sub denumirea de „Drumul lui Julius Romer" — botanist braşovean - are un prim sector, până la Prăpastia Lupului, comun cu traseele nr. 55 și 59. Pornind de la Patinoarului artificial situat în sud-estul staţiunii Poiana Braşov, pe Valea Lungă (intersecție cu traseul 39), zărind spre sud stâncile de calcar ale Prăpastiei Lupului, vom continua înspre acestea, lăsând mai întâi la dreapta traseele 44 și 61 și însoțindu-ne de marcajele PR și PA ale traseelor 55 și, respectiv 59, pe o potecă cu numeroase schimbări de pantă. Curând vom ieși într-o variantă a pârtiei Lupului care merge pe sub stâncile de calcar ale Prăpastiei Lupului, vom coti la dreapta și vom continua până la intersecția cu pârtia Lupului, unde vom lăsa în dreapta traseele 55 și 59, urcând ușor spre stânga.

După pârtie, vom găsi săgeată indicatoare spre cabana Postăvaru, vom urca pe un drum de exploatare, ieșind la stânga pe poteca bine marcată, și vom da piept tot mai aprig cu pantele acesteia. În fața noastră vom putea zări (spre sud-est) abruptul nordic al Bucegilor, cu circurile glaciare din văile Mălăieşti şi Ţigăneşti și vom ajunge la intrarea în Padina Lăutei.  Urmând firul padinei, vom urca tot mai accentuat (pantă 33,4%) până la marginea pârtiei Lupului, apoi vom intra din nou în pădure.

Urcând pe pârtia larga spre sud-est, vom întâlni marcajul traseului nr. 54, cruce roşie, care ne conduce în 30 minute la cabana Postăvarul (1 590 m altitudine). Cabana Postăvaru este un simbol al Brașovului, un loc încărcat de istorie, corpul construit în 1883 fiind cel mai vechi adăpost funcțional din munții Carpați! Pereții cabanei amintesc de istoria unor vremuri demult apuse. La exterior, drumeții secolelor trecute au avut grijă să-și lase urma iar la interior, într-o cameră special amenajată, se găsesc schiuri, patine, colţari, lanterne și costume de acum 70 de ani.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Braşov - Padina Lăutei - Cabana Postăvaru în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră