Touristik Label - 605MN52: Poiana Braşov - Poiana Nisipului

Traseul nr. 52 Cruce Roșie este traseul de legătură între Poiana Brașov și Poiana Nisipului cu posibilitatea de a continua pe marcajul BG spre Pietrele lui Solomon, pe Drumul Galben. Este un traseu de dificultate ușoară, fără să pună probleme de orientare, pe parcursul unei ore de drumeție.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
2,07km
Durată
~1:00h
Urcare
100m
Coborâre
140m
Vârf
1091m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul 39 (comun cu traseele 33 și 53) mergem 730m pe strada Poiana lui Stechil și lăsăm în dreapta traseele 33 și 53. Cotim la stânga 230 de metri pe drum forestier (varianta traseului 33) și întâlnim traseul 38. Lăsăm în stânga un drum forestier și pe drumul de exploatare mergem la stânga 130 de metri. Cotim stânga pe un drum de exploatare mai mic și coborâm un kilometru până în Poiana Nisipului. Aici se termină traseul nostru și lăsăm în stânga pe drum traseul 38.

Etape

Poiana Braşov - Poiana Nisipului

Descriere

Traseul nr. 52 CR este un traseu lesne de parcurs, pornind din Poiana Brașov (comun cu traseele 33 și 53), pe strada Poiana lui Stechil, apoi cotind stânga spre Poiana Nisipului, în aproximativ o oră de drumeție.

Traseul pornește din Drumul Vechi al Poienii (bandă roşie), urmează strada Poiana lui Stechil (comun cu traseele 33 și 53), ajunge la o intersecție de drumuri, apoi cotește la stânga pe drum forestier (varianta traseului 33) și întâlnește traseul 38 (Drumul Galben ce leagă Brașov de Predeal).

Continuând pe marcaje comune, se va merge pe un drum de exploatare mai mic, se va ajunge în culmea largă şi prelungă (orientată est-vest) care desparte Oabănul de Jos de cel de Sus și se va coborî în apropierea locului denumit Stâna Navri, la 1040 m altitudine. În prezent nu există stână dar locul a păstrat denumirea consemnată pe hărţi încă din a doua jumătate a secolului trecut.

În continuare vom ocoli obârşia unui pârâu, cobond moderat prin pădurea de brad cu fag, pe o culme îngustă, și, după un kilometru de la intersecția cu Drumul Galben, ajungem în Poiana Nisipului, poiana aşezată în lungul albiei Oabănului de Jos. Continuând pe Bandă Galbenă, urmând Drumul Galben, putem ajunge la zona turistică Pietrele Lui Solomon, cu fenomene carstice de un deosebit interes peisagistic.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Poiana Braşov - Poiana Nisipului in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment