Touristik Label - 305MN57: Poiana Cristian - Poiana Neagului - Stâna Turistică

Traseul nr. 57 Bandă Roșie este traseul de legătură între Poiana Brașov și Poiana Cristian, un traseu ce străbate munții Poienii Brașov, mai precis culmea cu multe poieni pitorești denumită Spinarea Lungă, ca un platou larg ondulat, la altitudinea de 900-1.000 m. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, cu urcușuri și coborâșuri de aprox. 400 de m diferență de nivel, pe parcursul a 2 - 3 h de drumeție.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
3,78km
Durată
2:00-3:00h
Urcare
200m
Coborâre
220m
Vârf
1079m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din traseul 43 din capătul de jos al poienii Cristian. Tot traseul urmărește un drum de exploatare vechi. Urcăm 210m spre nord-est prin poiană până la intrarea în pădure, urcăm 475m (pantă 18,2%) până în Poiana Neagului și parcurgem poiana pe lungimea ei. În capătul poienii intrăm în dreapta în pădure și urcăm spre est 180 de metri (pantă 15,2%). Cotim ușor la stânga și apoi la dreapta și menținem direcția 260m până în a doua poiană. Traversăm poiana și după 520 de metri pe drum ajungem în a treia poiană. Cotim puțin la stânga și continuăm pe drumul de exploatare 210 de metri până în a patra poiană. O traversăm și după 315 metri ajungem în a cincea poiană. Drumul ne conduce la dreapta prin pădure, după 370 de metri lăsăm în stânga o troiță de lemn și apoi traversăm a șasea poiană după alți 35 de metri. Continuăm 225 de metri și ajungem în a șaptea poiană, poiana cea mai lungă de pe Spinarea Lungă. O parcurgem pe lungime și în capătul ei urmăm un drum de exploatare care ne scoate după 600 de metri la Stâna Turistică. Urmăm drumul de acces al acesteia, lăsăm după 125 de metri pe stânga o cruce din ceramică și coborâm în 110m la punctul electric de pe traseul 40.

Etape

Poiana Cristian - Poiana Neagului - Spinarea Lungă - Stâna Turistică

Descriere

Traseul nr. 57 BR este un traseu de dificultate ușoară / medie, urmând un vechi drum de exploatare pe culmea vălurită, plină de poienițe, a Spinării Lungi (cu altitudini de 900-1.000 m). Traseul face legătura între capătul de jos al poienii Cristian și complexul turistic „Stâna Turistică”, din apropiere de Poiana Brașov.

Marcajul pornește din capătul de jos al poienii Cristian, de la intersecția cu traseul 43 (care face legătura între localitatea Cristian și Poiana Brașov), urmând (pe tot traseul) un drum de exploatare vechi pe Spinarea Lungă. De la intersecție, se urcă pentru scurt timp spre nord-est prin poiană până la intrarea în pădure, apoi se continuă urcarea (pantă 18,2%) până în Poiana Neagului. După ce vom traversa poiana, pe lungimea ei, vom reintra în pădure, în capătul poienii, prin dreapta. Urmează o nouă urcare (pantă 15,2%), vom șerpui la stânga și la dreapta, apoi vom menține direcția, străbătând încă patru poiene.

Urmând drumul de exploatare, vom lăsa în stânga o troiță de lemn, vom traversa a șasea poiană, vom reintra în pădure și la scurt timp vom ieși la a șaptea poiană, poiana cea mai lungă de pe Spinarea Lungă. În capătul acesteia, vom urma un drum de exploatare care ne scoate la Stâna Turistică, unde merită să facem un popas. Continuând pe drumul de acces al acesteia, vom ajunge la punctul electric de pe traseul 40 (bandă Albastră).

Observații

marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Poiana Cristian - Poiana Neagului - Stâna Turistică in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Your Comment