Touristik Label - 305MN57: Poiana Cristian - Poiana Neagului - Stâna Turistică

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Poiana Cristian - Stâna Turistică (Poiana Brașov)
Traseul nr. 57 Bandă Roșie este traseul de legătură între Poiana Brașov și Poiana Cristian, un traseu ce străbate munții Poienii Brașov, mai precis culmea cu multe poieni pitorești denumită Spinarea Lungă, ca un platou larg ondulat, la 900-1.000 m alt..
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,78km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
130m
Coborâre
160m
Vârf
1079m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește din traseul 43 din capătul de jos al poienii Cristian. Tot traseul urmărește un drum de exploatare vechi. Urcăm 210m spre nord-est prin poiană până la intrarea în pădure, urcăm 475m (pantă 18,2%) până în Poiana Neagului și parcurgem poiana pe lungimea ei. În capătul poienii intrăm în dreapta în pădure și urcăm spre est 180 de metri (pantă 15,2%). Cotim ușor la stânga și apoi la dreapta și menținem direcția 260m până în a doua poiană. Traversăm poiana și după 520 de metri pe drum ajungem în a treia poiană. Cotim puțin la stânga și continuăm pe drumul de exploatare 210 de metri până în a patra poiană. O traversăm și după 315 metri ajungem în a cincea poiană. Drumul ne conduce la dreapta prin pădure, după 370 de metri lăsăm în stânga o troiță de lemn și apoi traversăm a șasea poiană după alți 35 de metri. Continuăm 225 de metri și ajungem în a șaptea poiană, poiana cea mai lungă de pe Spinarea Lungă. O parcurgem pe lungime și în capătul ei urmăm un drum de exploatare care ne scoate după 600 de metri la Stâna Turistică. Urmăm drumul de acces al acesteia, lăsăm după 125 de metri pe stânga o cruce din ceramică și coborâm în 110m la punctul electric de pe traseul 40.

Etape

Poiana Cristian - Poiana Neagului - Spinarea Lungă - Stâna Turistică

Descriere

Traseul nr. 57 BR urmează un vechi drum de exploatare pe culmea vălurită, plină de poienițe, a Spinării Lungi. Traseul face legătura între capătul de jos al poienii Cristian și complexul turistic „Stâna Turistică”, din apropiere de Poiana Brașov. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 400 de m diferențe de nivel, în cca. 2 - 3 h de drumeție. 

Marcajul pornește din capătul de jos al poienii Cristian, de la intersecția cu traseul 43 PA (care face legătura între localitatea Cristian și Poiana Brașov), urmând (pe tot traseul) un drum de exploatare vechi pe Spinarea Lungă. De la intersecție, se urcă pentru scurt timp spre NE prin poiană până la intrarea în pădure, apoi se continuă urcarea până în Poiana Neagului. După ce traversăm poiana pe lungimea ei, vom reintra în pădure, în capătul poienii, prin dreapta. Urmează o nouă urcare, într-o serpentină la stânga și la dreapta, apoi menținem direcția, străbătând încă patru poieni. 

După ce lăsăm în stânga o troiță de lemn, vom traversa a șasea poiană, intrăm din nou în pădure și la scurt timp vom ieși la a șaptea poiană, poiana cea mai lungă de pe Spinarea Lungă. În capătul acesteia se urmează un drum de exploatare care ne scoate la Stâna Turistică, unde merită să facem un popas. Folosind drumul de acces al acesteia, vom ajunge la punctul electric de pe traseul 40 BA.

Observații

marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Cristian - Poiana Neagului - Stâna Turistică in Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră