Touristik Label - 921MN42: Potecile Kőcsűr, Lupilor, Capelei din Cheile Vârghişului

Poteca Kőcsűr - Lupilor - Capelei din Cheile Vârghişului
Traseul 42 Punct Roșu este traseul ce urcă deasupra Cheilor Vârghișului, prin pădure pe poteca Kőcsűr, apoi pe poteca Lupilor până pe platoul superior al cheilor, la situl arheologic numit Capela Tătarilor și la punctul de belvedere de deasupra cheilor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,94km
Durată
~1:00h
Urcare
194m
Coborâre
97m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte după primul pod pe partea sudică a surducului. Urcă abrupt după care merge paralel cu surducul pe curbă de nivel. Ajunge pe marginea Poienii Kőmező, de unde este o panoramă spectaculoasă asupra Cheii Vârghişului. Trece pe lângă ruinele Capelei tătarilor. De aici traseul ajunge la traseul BG.

Etape

nord de Kőalja - intersecţie traseul BG

Descriere

Traseul 42 PR face legătura între partea sudică a Cheilor Vârghişului și platoul superior al cheilor, cu punct panoramic spectaculos. Un traseu destul de solicitant, cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 1 - 1.5 h. Iarna, pe zăpezi mari - poate pune probleme. 

Ajungem la capătul sudic al Cheilor Vârghișului, pe drumul asfaltat dinspre Vârghiș, marcat TR (drum forestier asfaltat cu o ultimă porțiune de drum de pământ), care ajunge la zona de camping și de picnic a rezervației, apoi la  punctul de informare turistică. PR pornește după primul podeț al potecii Cheii (traseul 41), urcând abrupt printr-o frumoasă pădure de foioase - sector numit Poteca Kőcsűr. 

Continuăm paralel cu firul văii, aprox pe curbă de nivel, pe sectorul numit poteca Lupilor și ajungem apoi pe platoul superior al cheilor, la situl arheologic numit Capela Tătarilor, unde putem face o pauză. De la “capelă”, PR continuă până pe marginea Poienii Kőmező, unde există un punct panoramic spectaculos asupra Cheilor Vârghişului. 

La scurt timp întâlnim traseul BG (traseul 43) care ne conduce la casa de bilete din partea nordică a Cheii Vârghişului, unde întâlnim traseul PG (traseul 44) - drumul asfaltat dinspre Merești. Putem reveni la punctul de start pe firul Cheii (traseul 41) și astfel încheiem un circuit spectaculos al rezervației.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Potecile Kőcsűr, Lupilor, Capelei din Cheile Vârghişului în Harghita, Harghitei este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră