Touristik Label - 802MN38: Prăpăstiile Zărneştilor - Cabana Curmătura

Legătura Prăpăstiile Zărneştilor-Cabana Curmătura, pe V. Curmătura
Traseul nr. 38 Punct Galben este a doua variantă de legătură între Prăpăstiile Zărneştiului și Cabana Curmătura, urmând firul văii Curmăturii până iese în Poiana Curmătura. Este un traseu ușor, în curs de omologare, ce nu pune probleme, cu o urcare lină, pe parcursul a 1.5 - 2 h, cu o diferență de nivel de aprox. 350 m.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy
Distanţă
2,66km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
330m
Coborâre
0m
Vârf
1451m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează din Prăpăstiile Zărneştiului, din drumul forestier, în aval de intrarea pe traseul cu bandă albastră ce urcă pe Muchia Curmăturii. Traversează pădurea şi urmează firul văii Curmăturii, pe o distanţă de aproximativ 1,5 km, până iese în Poiana Curmătura. De aici, poteca urmăreşte în linie dreaptă un drum vechi de exploatare, lasă în partea dreaptă a potecii stâna din Curmătura şi reintră în padure urmând în continuare Valea Curmăturii pe vechiul drum ce duce direct la punctul final, Cabana Curmătura.

Etape

Prăpăstiile Zărneştilor - Poiana Curmătura - Cabana Curmătura (1470 m) 

Descriere

 

Acest traseu este un traseu educativ, în curs de omologare, o alternativă a marcajului Bandă Albastră care coboară pe Muchia Curmăturii (sub Stâna Curmătura) până la drumul auto din Prăpăstiile Zărneştilor. Prăpăstiile Zărneştiului este cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului, fiind considerat un adevărat monument al naturii.

Datorită peisajului stâncos, Rezervația naturală Cheile Zărneștilor, un defileu lung de aproximativ cinci kilometri, este impresionantă. Pereții verticali din calcar au pe alocuri doar 5-6 metri distanță unul de altul și înălțimi cuprinse între 100-200 metri. Așa se face că în Cheile Zărneștilor sunt sectoare care nu au fost atinse niciodată direct de razele soarelui.

 

Cabana se află la o altitudine de 1470m, sub curmătura dintre Piatra Mică și vârful Turnu Pietrei Mari și este un punct important de pornire pentru traseele din Piatra Craiului. Aici aveți posibilitatea să mâncați și să rămâneți peste noapte, însă trebuie avut în vedere că aceasta este plină ochi aproape la fiecare sfârşit de săptămână și trebuie rezervat din timp.

Observații

Traseu educativ nemarcat în momentul publicării, dar în curs de omologare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Prăpăstiile Zărneştilor - Cabana Curmătura in Braşov, Piatra Craiului is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment