Touristik Label - 101MN15: Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Şaua Baiului

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Traseul din Predeal spre Cabana Diham, peste Clăbucetul Baiului
Traseul nr. 15 Bandă Albastră este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire, accesibil celor obișnuiți cu diferențe de nivel de 500 de m. Poteca urcă pe Clăbucetul Baiului de unde se observă abruptul estic al Bucegilor cu Vârful Bucșoiu, Colții Morarului și Colții Obârșiei și continuă spre Șaua Grecului, de unde merge în paralel cu traseele 13 și 14 până în Șaua Baiului. De aici, se poate merge mai departe spre Cabana Diham.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,11km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
460m
Coborâre
100m
Vârf
1427m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Predeal urmăm DN73A, pe lângă U.M. Valea Râşnoavei şi din Valea Leucii urcăm pe culmea Clăbucetul Baiului spre sud-est pe un drum de exploatare vechi. Traversăm o poiană lungă şi prin pădure ieşim pe versantul estic al Muntelui Leuca Mare. Continuăm pe poteca clară până în Şaua Grecului, continuăm spre Vârful Leuca Mică pe care îl ocolim pe marcaje pe versantul sudic şi ajungem în Şaua Baiului.

 

Etape

Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Dihamul Militar - Şaua Baiului

Descriere

În afară de sezonul de iarnă, când devine un important punct de atracție pentru schiori, Predealul este și un loc încărcat de istorie. Situat la limita dintre regiunile Muntenia și Transilvania, Predeal a luat naștere ca un nod feroviar instituit prin convenția de la 31 mai 1874 dintre România și Austro-Ungaria pe magistrala Ploiești-Brașov. 

Predealul, prin particularitățile sale geografice, climatice și estetice, și-a creat un potențial turistic, favorizând trasee turistice montane, fiind și cea mai înaltă așezare urbană din țară. Unul dintre acestea este și traseul spre Șaua Baiului prin Clăbucetul Baiului (bandă albastră).

Clăbucetul Baiului, situat la extremitatea vestică a Bucegilor, deasupra localităților Azuga și Predeal. este - în toate anotimpurile - un pisc cu minunate perspective montane către masivele din jur. De pe Clăbucetul Baiului vedem abruptul estic al Bucegilor cu Vârful Bucșoiu, Colții Morarului și Colții Obârșiei, platoul Masivului Piatra Mare și Munții Neamțului - Gârbova.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Şaua Baiului în Braşov, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră