Touristik Label - 705MN07: Predeal - deasupra Poienii Stânei din Pietricica

Traseul nr. 7 Punct Albastru este traseul de legătură între Predeal și Vârful Piatra Mare, cu pornire de la fosta Cabana Cioplea (actual hotel), pe culmea dintre Timișul Sec Mic (sud) și Timișul Sec de Jos (nord), într-o drumeție de 3.5 - 4 h, potrivită celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox. 1000 de m. Coborând din Predeal spre halta Tunelului Mare, apoi urcând panta acestei culmi, pentru aprox. 3,7 kilometri (500 de metri diferență de nivel) vom ajunge la intersecția cu traseul 8 deasupra Poienii Stânei Pietricica.
3

Trail Details [ro]

Dificultate
medium
Distanţă
8,28km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
745m
Coborâre
275m
Vârf
1475m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Predeal trecem căile ferate, urcăm pe alei spre strada Eroilor, cotim stânga și apoi în capăt cotim dreapta și ușor stânga pe strada Muncii. Ajungem în stada Libertății și cotim la stânga. Urcăm pe stradă până la hotelul Belvedere/Cioplea și continuăm pe strada la dreapta spre La Susai Mountain Resort. Trecem de pensiunea No. 107 și la intrarea în pădure vedem săgețile indicatoare pentru traseele 7, 8 și 9. Urmăm drumul asfaltat și după 470 de metri îl părăsim pe poteca marcată la stânga. Poteca urcă ușor prin pădure și după 260 de metri lăsăm în față traseele 8 și 9 și noi cotim la stânga. Poteca coboară prin pădure pentru 1,7 kilometri (pantă medie 11%) până la capătul vestic al tunelului mare. Ieșim pe lângă tunel la drumul forestier care vine de pe valea Timișului Sec Mic și după 100 de metri intrăm la dreapta pe poteca marcată. De aici începem să urcăm pe culmea dintre Timișul Sec Mic (sud) și Timișul Sec de Jos (nord) urmând un drum de exploatare. Poteca urcă pentru 3,7 kilometri (pantă medie 13,6%, 500 de metri diferență de nivel) până la intersecția cu traseul 8 deasupra Poienii Stânei Pietricica.

Etape

Predeal - Tunelul Mare - Valea Timişului Sec Mare - deasupra Poienii Stânei din Pietricica

Descriere

Traseul nr.7 PA este un traseu de dificultate medie, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox 1000 de m, într-o drumeție de 3.5 - 4 h, urmând drumul asfaltat din Predeal spre valea Poliștoaca, apoi coborând la stânga pe poteca (din pădure) până la capătul vestic al tunelului mare (Halta Tunelului Mare), apoi urcând pe culmea dintre Timișul Sec Mic (sud) și Timișul Sec de Jos (nord) pentru 500 de metri diferență de nivel până la intersecția cu traseul 8 deasupra Poienii Stânei Pietricica (legătura cu traseul nr 8 spre Vf. Piatra Mare).

Pornind de la gara Predeal spre hotelul Belvedere / Cioplea, îl vom depăși și vom urma mai departe săgețile indicatoare pentru traseele 7, 8 și 9. (PA; CR și BR). Curând părăsim drumul asfaltat, cotind stânga pe poteca marcată, urmând marcajele comune, și după 260 de metri vom lăsa în față traseele 8 și 9, cotind la stânga (stâlp indicator).

În continuare, poteca coboară prin pădure pentru 1,7 kilometri (pantă medie 11%) până la capătul vestic al tunelului mare, traversând pădurea de brad, câteva vâlcele largi și o mică înșeuare. De aici, vom Ieși pe lângă tunel la drumul forestier care vine de pe valea Timișului Sec Mic și după 100 de metri, vom coti la dreapta, urcând pieptiș prin pădure pe culmea dintre Timișul Sec Mic (sud) și Timișul Sec de Jos (nord) urmând un drum de exploatare, până la intersecția cu traseul 8 deasupra Poienii Stânei Pietricica. Intre Valea Timișului Sec de Mic și Poiana Stânii Pietricica este o diferență de nivel de 500 m, care poate fi parcursă în circa 2 ore (3,7 kilometri).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Predeal - deasupra Poienii Stânei din Pietricica în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
Average: 3 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Kev

După traversarea căii ferate continuarea traseului nu e ușor de urmat, intrarea fiind acoperită de vegetație. Urmați traseul în app pe bucata aceasta. În prima săptămână din august în apropierea Poienii Stânei din Pietricica este multă zmeură sălbatică și ici colo fragi.

Traseu încheiat la data de: 
Joi, August 2, 2018
Completed Checkbox: 

Your Comment