Touristik Label - 405MN48: Predeal - Fetifoiu - spre Pârâul Rece

×

Mesaj de eroare

  • User warning: The following module is missing from the file system: maillog. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
  • User warning: The following module is missing from the file system: token_tweaks. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /srv/www/muntii-nostri.ro/includes/bootstrap.inc).
Legătura Predeal - Cabana Trei Brazi / Pârâul Rece, peste Muchia Fetifoiu
Traseul nr. 48 Cruce Albastră este traseul de legătură între Predeal, Cabana Trei Brazi și Pârâul Rece, cu acces spre vârful Fetifoiu (1294 m), care domină relieful mai domol al Munţilor Predealului. Este un traseu de dificultate ușoară / medie, fără să pună probleme de orientare, într-o drumeție scurtă de 2.5 - 3 h.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
5,25km
Durată
1:30-1:45h
Urcare
240m
Coborâre
220m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din capătul de sus al Predealului cotim la stânga pe drumul ce merge spre cabana Trei Brazi (1125m) și mergem 730 de metri până la hotelul Cabana Vânătorilor. Continuăm pe asfalt 270 de metri și ieșim pe potecă în stânga drumului. Urcăm ușor 270 de metri și lăsăm în dreapta traseul 38. Traseul urcă ușor pe un drum de exploatare 1,9 kilometri până sub vârful Fetifoiu (1290m). De aici o variantă a traseului coboară pe un drum de exploatare înclinat 610m (pantă 24,2%) până la întâlnirea cu traseul 38 și apoi urmează drumul asfaltat 700 de metri până la hotelul și cabana Trei Brazi. Revenind la traseu, de sub vârful Fetifoiu, poteca continuă un urcuș ușor 175 de metri până în vârful Fetifoiu (1294m) și apoi coboară pe drum de exploatare pe piciorul vestic al acestuia 1,4 kilometri până la primele case. Printre case coborâm în 555m la drumul DN 73A spre Pârâul Rece.

Etape

Predeal - Fetifoiu - spre Pârâul Rece

Descriere

 

Traseul 48 CA face legătura între Predeal, Cabana Trei Brazi și Pârâul Rece, trecând peste Vf. Fetifoiu, care domină zona. Este un traseu relativ lesne de parcurs, într-o drumeție de 2.5 - 3 h, fără să pună probleme de orientare, cu aprox. 600 de m diferențe de nivel.

Marcajul pornește din capătul de sus al Predealului, la stânga pe drumul ce merge spre cabana Trei Brazi (1125 m), apoi părăsim drumul la stânga, în apropiere de hotelul Cabana Vânătorilor. Aici se lasă în dreapta și traseul 38 BG spre Postăvaru (ce urmează direcția dată de asfalt). În continuare, CA urcă ușor pe un drum de exploatare cca. 2 km până sub vârful Fetifoiu (1290 m), unde ne aflăm la o răscruce de poteci:

- o variantă coboară pe un drum de exploatare înclinat (pantă 24,2%) până la drumul (traseul 38) spre hotelul și cabana Trei Brazi,

- cea de-a doua variantă continuă de sub vârful Fetifoiu cu un urcuș ușor până în vârf (1294m) și apoi coboară pe un drum de exploatare pe piciorul vestic al muchiei Fetifoiu cca.  1,5 kmi până la primele case, aflate pe drumul DN 73A Malul Ursului - Pârâul Rece.

Dacă pornim de la cabana Trei Brazi (1 130 m alt), plecăm spre S, pe şoseaua care coboară la Predeal, o părăsim în marginea păduri, în dreptul unei surpări de pantă și urmăm poteca ce urcă pieptiş spre muchia Fetifoiului, care domină peisajul zonei. Ajunși în culme, la bifurcația de poteci, fie coborâm spre Predeal, fie continuăm spre V pe la obârşiile Stânei Mari până în vârful Fitifoiu (1294 m) și mai departe pe deasupra obârşiilor Râşnoavei, pe piciorul vestic al Fetifoiului, apoi printre case până la drumul DN 73A spre Pârâul Rece.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Fetifoiu - spre Pârâul Rece în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră